Zonneboiler Pieterburen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Pieterburen? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. De installatie wordt gekenmerkt door 2 onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water voorraad buffersysteem. Aan de hand van deze website check je bruikbare gegevens m.b.t. een zonneboiler kopen in Pieterburen.

zonneboiler systeem installeren in 9968

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3500.
 • De subsidies lopen op tot €1150.
 • Een doorsnee huishouden in De Marne stookt 1730 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 10%. Dit houdt in een mogelijk besparing van wel €95 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9968
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Pieterburen vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies voor een professionele zonneboiler installateur in Pieterburen! D.m.v. deze pagina check je verrassend eenvoudig een competente installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket dat is opgezet door de gemeente De Marne. Of check kvinl.nl voor actuele overzichten met goede installateurs uit de gemeente. Bijgaand tref je een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Controleer ook op klantervaringen en voorwaarden (keurmerken). Dit zijn o.a. KviNL, Sterkin, Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water te verwarmen. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door middel van de leidingen pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In koude maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig is er de naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze duurzame installatie kan gebruikt worden voor warm tapwater (douche, keuken) en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er niet genoeg zonne-energie? Op deze momenten springt de CV-brander bij. In de basis eenvoudig toe te passen voor grotere huizen die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens die veel warm water uit de kraan halen. Vanwege scherpe prijzen, hoge tegemoetkomingen, een forse besparing en lagere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Pieterburen. Dit apparaat is goed te combineren met een warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Uiteraard moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze krachtige collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook heb je een plekje nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag zijn er systemen met het buffervat voor warm tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Pieterburen komen gemiddeld uit tussen €2475 en €4450, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor een periode van maximaal 30 jaar. Het totale kostenplaatje wordt bepaald door het soort zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat voor heet water (buffervat), het onderhoud en de installatie prijzen. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. Verderop ontdek je meer details.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek jij voor meerdere voorbeeldsituaties de kostprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe groter het verbruik van warm water, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. De stelregel is: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €115 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De gasprijs stijgt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.575€55
100 liter2€2.750 – €3.125€85
200 liter2€3.175 – €4.000€125
300 liter3€4.425 – €5.100€170
zonneboiler-kopen-pieterburen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Relevant zijn naam, adres + contactgegevens. Zodanig weten wij ook naar wie de informatie verstuurd moet worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is makkelijk om duidelijk te hebben hoeveel gas & stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Geholpen door deze informatie kan de vakman een goed advies geven.

 3. Soort woning

  Omschrijf uw woning. Het betreft aantal kamers en de staat van de isolatie. Relevant is ook het soort dak (schuin of plat) en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Benoem ook welke milieuvriendelijke oplossingen er geplaatst zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en dien de aanvraag definitief in. Jij ontvangt binnen een week een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Pieterburen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze is twee jaar geleden verder verruimd. Iedereen die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan deze aanvragen. Op RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarop alle systemen. Alle installaties die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €825 tot €1325. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Pieterburen

 • Solvis (3x Solvis Luna 304 & solvis max 957), vermogen 3008 [KW], €2045 subsidie.
 • S-Power (DF30-300AD), vermogen 1982 [KW], €1348 subsidie.
 • HRsolar (Hrs200D/5,0 combi), vermogen 1779 [KW], €1210 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie hanteert de gemeente De Marne een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.demarne.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Pieterburen aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? Goed nieuws, want dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Pieterburen!

 • De warmtepomp: genereert energie uit o.a. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in de kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte in samenwerking met o.a. plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!