Zonneboiler Warfhuizen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Warfhuizen? Via een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bespaart plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie bestaat in de basis uit 2 zaken: natuurlijk een zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Door gebruik te maken van deze website doorzoek jij bruikbare aanbevelingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Warfhuizen.

zonneboiler systeem installeren in 9966

 • Een zonneboiler is een ideale manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2900.
 • Subsidies lopen op tot wel €1750.
 • Een standaard woning in De Marne stookt 1730 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 11%. Dit draait uit op een potentiële besparing tot wel €135 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9966
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Warfhuizen vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en selecteer een professionele zonneboiler installateur in Warfhuizen! Via deze website vind je verrassend eenvoudig een competente installateur die actief is in jouw plaats. Of bezoek eens het Energieloket in de gemeente De Marne. Of check de website Qbis.nl waar je een database treft met vakbekwame installateurs uit de buurt. In de volgende paragraaf check jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Wees scherp op recensies en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Gebruikmakend van het leidingstelsel gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. In het najaar is de werking niet optimaal. In zo’n geval hebben we dan een naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De dergelijke zonneboiler combiketel is een slimme combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie is geschikt voor warm tapwater en de verwarming van de woning. Dit duurzame systeem bestaat uit een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? In zo’n geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bovenal aantrekkelijk voor bovengemiddelde woningen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor families die veel warm water uit de kraan halen. Dankzij lage aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Warfhuizen. Deze oplossing is nog energiezuiniger als je het combineert met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Allereerst heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors zijn gemiddelde 4 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor warm water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Momenteel zijn er constructies met een voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De verwachte kosten zonneboiler Warfhuizen liggen tussen de €2775 en €4100, met monteren & installeren. Dit product heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. De feitelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, de inhoud van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten van het installatiebedrijf. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een royale subsidie. Op onze website vind je meer details.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende schema lees jij voor velerlei omstandigheden de kostprijs en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. We gaan vaak uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Experts zeggen vaak: een 4-koppig gezin bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is plus minus €70 op jaarbasis (gasprijzen september 2023). De prijs van aardgas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.525€45
100 liter2€2.825 – €3.175€85
200 liter2€3.175 – €3.950€130
300 liter3€4.475 – €5.350€200
zonneboiler-kopen-warfhuizen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Het betreft jouw adres, naam en contactgegevens. Dan weten we naar wie verdere info verstuurd kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel gas en stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Door deze data kan het betreffende bedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf de woning

  Wat voor soort huis heeft u. Het betreft leefruimte (m2) en leeftijd woning / mate van isolatie. Vergeet ook niet wat voor soort dak de woning heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en klik op versturen. U ontvangt zo spoedig mogelijk een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Warfhuizen (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze is twee jaar geleden verder verruimd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle artikelen die hierop staan doen mee met de regeling. De subsidies liggen tussen de €425 tot wel €1675. Let op de volgende regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Warfhuizen

 • Solvis (Solvis Luna 304 & Solvis Max 957), vermogen 1026 [KW], €698 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-100T/TWL-KER2-1000L-B), vermogen 3885 [KW], €2642 subsidie.
 • HRsolar (HRS200/3,2), vermogen 1508 [KW], €1025 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling faciliteert de gemeente De Marne een speciale duurzaamheidslening of regeling. Ga naar www.demarne.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Warfhuizen aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is er plek genoeg op het dak? Op dat moment is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Tevens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Warfhuizen!

 • Een warmtepomp: haalt warmte uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!