Zonneboiler Wehe-den Hoorn

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Wehe-den Hoorn? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie kent 2 zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. D.m.v. deze pagina lees je uitgebreide details die helpen bij een zonneboiler kopen in Wehe-den Hoorn.

zonneboiler systeem installeren in 9964

 • Een zonneboiler is een slimme manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2500.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1550.
 • Een gemiddeld gezin in De Marne gebruikt 1730 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 15%. Oftewel, een aantrekkelijke kostenbesparing tot €110 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9964
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Wehe-den Hoorn vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en om water op te warmen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en zoek naar een erkende zonneboiler installateur in Wehe-den Hoorn! Door gebruik te maken van onze tool check je eenvoudig een geschikte installateur uit de omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente De Marne. Of bezoek Qbis.nl of Kvinl.nl voor een database met competente installateurs uit jullie streek. Onderstaand ontdek je enkele adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om recensies en voorwaarden (keurmerken). Bekijk eens Solar Keymark, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zon als energiebron en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Aan de hand van zon warmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Gebruikmakend van het gesloten systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Wanneer de zon amper schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit systeem kan gebruikt worden voor heet water in huis en een warme woning. Dit duurzame systeem houdt in: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? Op deze momenten heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bijzonder eenvoudig toe te passen voor bovengemiddelde woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens met een grote vraag naar warm water. Door dalende prijzen, hoge subsidies, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Wehe-den Hoorn. Deze oplossing kan nog duurzamer zijn i.c.m. een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als randvoorwaarde moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Verder plaatsen ze ook het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig zijn er structuren met een warm-water voorraad buffersysteem geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De actuele kosten zonneboiler Wehe-den Hoorn fluctueren tussen de €2700 en €4000, met montage. Deze installatie heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt berekend a.d.h.v. de zonnecollector specificaties, de specificaties van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een stukje subsidie. Als je iets verders scrollt check je meer details.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hieronder check jij voor velerlei scenario’sde kostprijs en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is circa €130 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). Het gastarief gaat toenemen, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatCollectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.575€40
100 liter2€2.875 – €3.050€80
200 liter2€3.100 – €3.975€110
300 liter3€4.525 – €5.100€155
zonneboiler-kopen-wehe-den-hoorn

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Relevant zijn adres en contactgegevens. Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie verdere info verzonden kan worden. Je ontvangt een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel elektriciteit en gas je op dit moment verbruikt. Op basis van het verbruik kan de installateur inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf het huis

  Verstel details over uw huis. Van belang zijn woonoppervlakte in m2 en de isolatiewaarden. Interessant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Waar ben je precies naar op zoek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Schets tevens welke CO-2 besparende producten er beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op verstuur. Jij ontvangt binnen een paar dagen een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Wehe-den Hoorn (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 verbreed. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met daarin alle modellen. Alle artikelen die worden genoemd bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen uiteen tussen de €725 tot wel €1400. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Wehe-den Hoorn

 • Solvis (Solvis Lluna 304 & Solvis Max 757), vermogen 1068 [KW], €726 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-80T/TWL-KER2-800L-B), vermogen 3738 [KW], €2542 subsidie.
 • HRsolar (HRS120(L)/1,6), vermogen 837 [KW], €569 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente De Marne een speciale lokale tegemoetkoming. Check www.demarne.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Wehe-den Hoorn aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In zo’n scenario is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet jou van een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Eveneens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Wehe-den Hoorn!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte middels de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Toevoer restwarmte uit processen van productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!