Zonneboiler Ulrum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Ulrum? Middels een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem wordt gevormd door 2 delen: een zonnecollector op het dak en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Dankzij deze pagina doorzoek jij praktische raadgeving aangaande een zonneboiler kopen in Ulrum.

zonneboiler systeem installeren in 9971

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4900.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €950.
 • Een doorsnee huishouden in De Marne stookt 1730 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 18%. Dit draait uit op een aantrekkelijke kostenbesparing tot €50 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9971
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Ulrum vergelijken

Het grootste deel van onze energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en natuurlijk voor heet water. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies altijd een vakbekwame zonneboiler installateur in Ulrum! Dankzij zonneboilerrevolutie.nl achterhaal je snel een vakbekwame installateur werkzaam in jouw omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente De Marne. Of surf naar echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met vakbekwame installateurs in je omgeving. Verderop ontdek jij verschillende tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om beoordelingen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Dit zijn o.a. KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie om warm tapwater te realiseren. Dit werkt als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water voorraad buffersysteem. In koude maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In zo’n geval is er de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het systeem draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame product houdt in: een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten is de CV-brander nodig. Met name interessant voor gezinnen met 4 personen of meer die verwarmen middels vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor woningen met een grote vraag naar warm water. Wegens lage winkelprijzen, hoge subsidies, een interessante besparing en beperkte CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Ulrum. Deze installatie kan je ook gebruiken samen met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de basis heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn gemiddelde 4 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor het buffervat voor warm tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Op dit moment zijn er oplossingen een warm-water voorraad buffersysteem die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De recente kosten zonneboiler Ulrum fluctueren tussen de €2625 en €3500, inclusief installeren. Dit milieuvriendelijke product hoort mee te gaan voor om en nabij de 25 jaar. Het tarief is gebaseerd op de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, de plaatsingskosten en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Als je iets verders scrollt check je meer specificaties.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In onderstaande lijst check je voor een paar situatiesde kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). De stelregel is: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €60 op jaarbasis (gasprijs september 2023). Het gastarief gaat toenemen, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatCollectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.625€45
100 liter2€2.850 – €3.150€95
200 liter2€3.175 – €3.975€130
300 liter3€4.475 – €5.150€155
zonneboiler-kopen-ulrum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Op die manier komen wij erachter naar wie de specificaties aangeleverd moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is nodig om onderzoek te doen naar hoeveel gas & elektriciteit er op het adres wordt gebruikt. Aan de hand van deze statistieken kan de vakman een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf het huis

  Beschrijf uw huis. Van belang zijn woonoppervlak en of de woning goed geïsoleerd is. Wat we ook graag willen weten is te benoemen wat voor soort dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat moet er exact voor installatie komen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Geef aan welke milieuvriendelijke oplossingen er beschikbaar zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. U krijgt binnen afzienbare tijd een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Ulrum (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recent nog aantrekkelijker geworden. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle merken die hierop staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €500 tot wel €1800. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Ulrum

 • Solvis (Solvis Fera 553 & Solvis max 757), vermogen 2554 [KW], €1737 subsidie.
 • S-Power (DF50-500AD), vermogen 3379 [KW], €2298 subsidie.
 • HRsolar (HRS200(L)/4,8), vermogen 1831 [KW], €1245 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO hanteert de gemeente De Marne een groene lening of kleine subsidie. Check www.demarne.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Ulrum aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt meer kWh stroom. Stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarbij zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Ulrum!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een afgebakende plek in huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. plaatselijke bedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!