Zonneboiler Eemshaven

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Eemshaven? Door middel van een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door twee aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. D.m.v. onze website ontdek je actuele raadgeving over een zonneboiler kopen in Eemshaven.

zonneboiler systeem installeren in 9979

 • Een zonneboiler is een interessante manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3500.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1650.
 • Een standaard woning in Eemsmond verbruikt 1690 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 20%. Dat komt overeen met interessante besparing van +/- €110 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9979
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Eemshaven vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies voor een goede zonneboiler installateur in Eemshaven! Via deze pagina vind je verrassend eenvoudig een geschikte installateur werkzaam in jouw omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Eemsmond. Of surf naar de website kvinl.nl voor een schema met goede installateurs uit de buurt. Verderop check je nog wat adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijk systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en relevante keurmerken. Je kunt denken aan Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water te verwarmen. De werking is als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Via warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Via het buizensysteem wordt de hitte overgebracht op een warm-water voorraad buffersysteem. In de winter wordt het water niet warm genoeg. Dan hebben we dan een naverwarmer (de HR-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De dergelijke zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit systeem kan benut worden voor jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). De installatie heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? In zo’n geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Zeker interessant voor grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor gezinnen die veel warm water gebruiken. Dankzij lage aanschafprijzen, overheidssubsidie, een lagere energierekening en minder uitstoot van CO-2 kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Eemshaven. Dit apparaat kan je ook gebruiken samen met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn gemiddelde 4 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor een warm-water voorraad buffersysteem. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er oplossingen het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De actuele kosten zonneboiler Eemshaven schommelen tussen de €2575 en €3650, inclusief installeren. Dit duurzame systeem heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. De feitelijke prijs wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de inhoud van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een tegemoetkoming vanuit de overheid. Hierna tref je hierover meer info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor diverse omstandigheden de kostprijs en mogelijke besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. We hanteren standaard: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat komt neer op €140 per jaar (gasprijzen juli 2024). In principe wordt gas nog duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.525€55
100 liter2€2.925 – €3.125€75
200 liter2€3.300 – €3.950€145
300 liter3€4.600 – €5.150€185
zonneboiler-kopen-eemshaven

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Dan is het helder naar wie de betreffende informatie toegezonden moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is handig om boven water te krijgen hoeveel gas en elektriciteit er op het adres wordt gebruikt. Op basis van deze info kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan de omvang en de staat van de isolatie. Relevant is ook wat voor dak het huis heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of eerder een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Omschrijf daarnaast welke milieuvriendelijke oplossingen er beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. Er volgt zeer binnenkort een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Eemshaven (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle merken en modellen. Alle merken die benoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen tussen de €925 tot wel €1000. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een betaalbewijs
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Eemshaven

 • Solvis (Solvis Fera 803 & Solvis Max 957), vermogen 2995 [KW], €2037 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 800 PAWT), vermogen 3228 [KW], €2195 subsidie.
 • HRsolar (HRS300D/6,4 Combi), vermogen 255 [KW], €1734 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidielevert de gemeente Eemsmond soms een extra tegemoetkoming. Surf naar www.eemsmond.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Eemshaven aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In deze situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Eemshaven!

 • Warmtepomp: genereert warmte via de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een geselecteerde positie in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. een industrieterrein. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!