Zonneboiler Hornhuizen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Hornhuizen? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie bestaat uit twee toepassingen: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Met behulp van deze website ontdek je toepasbare info over een zonneboiler kopen in Hornhuizen.

zonneboiler systeem installeren in 9978

 • Een zonneboiler is een slimme manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3000.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1300.
 • Een gemiddelde woning in De Marne stookt 1730 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 17%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €60 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9978
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Hornhuizen vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door het verbruik van gas. Voor de basisverwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Hornhuizen! Geholpen door onze vergelijker vind je zonder problemen een vakbekwame installateur in jouw eigen woonplaats. Ook kun je info verkrijgen via het speciale Energieloket van de gemeente De Marne. Of benader kvinl.nl voor lijstjes met goede installatiebedrijven uit de gemeente. In onderstaande box tref je enkele adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en voorwaarden (keurmerken). Bekijk eens KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels het gesloten systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat voor warm tapwater. Als de zon niet schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie is geschikt voor warm tapwater en de verwarming van de woning. Deze duurzame installatie bestaat uit geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? In die situatie vult de CV-brander het gat op. In de basis relevant voor grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens met een hoog warmwater-gebruik. Als gevolg van beperkte aanschafkosten, overheidssubsidie, de potentiële gasbesparing en minder uitstoot van CO-2 zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Hornhuizen. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Ook is er nog het voorraadvat voor warm water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Op dit ogenblik zijn er constructies met het voorraadvat voor heet water (buffervat) verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler november 2023

De kosten zonneboiler Hornhuizen vinden we terug ergens tussen de €2475 en €4450, waarbij installatie is inbegrepen. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor een periode van gemiddeld 20-30 jaar. De investering is gebaseerd op de aard van de zonnecollectoren, het volume van het buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een duurzaamheidssubsidie. Als je iets verders scrollt vind je meer details.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hierna lees jij voor diverse voorbeeldsituaties de kosten en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat is +/- €170 per jaar (gasprijzen november 2023). Gas wordt duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Vat inhoudCollectorenGemiddelde prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.300 – €2.675€45
100 liter2€2.750 – €3.050€75
200 liter2€3.100 – €3.900€130
300 liter3€4.575 – €5.400€155
zonneboiler-kopen-hornhuizen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We vragen om jouw adres, naam en contactgegevens. Hierdoor komen wij erachter naar wie de informatie toegezonden zal worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is belangrijk om duidelijk te hebben hoeveel gas + stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Aan de hand van deze data kan de deskundige bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort woning

  Vertel ons wat meer over de woning. Het betreft de grootte en leeftijd woning / mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of eerder een combi met ketel en zonne-energie? Geef aan welke duurzame energiebronnen er geplaatst zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op verstuur. Er volgt zo spoedig mogelijk een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Hornhuizen (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 uitgebreid. Iedere consument die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, komt in aanmerking. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met beschikbare modellen. Alle merken die staan op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €475 tot €1475. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Hornhuizen

 • Solvis (Solvis Fera 803 & Solvis Max 757), vermogen 3047 [KW], €2072 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 800 PAWT), vermogen 3705 [KW], €2519 subsidie.
 • HRsolar (HRS300/6,4), vermogen 2834 [KW], €1927 subsidie.

Afgezien van de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente De Marne een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.demarne.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Hornhuizen aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario de zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet jou van een verwarmde woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Hornhuizen!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte uit o.a. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een geselecteerde positie in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte in samenwerking met o.a. productiebedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!