Zonneboiler Oosternieland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Oosternieland? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Het product wordt opgebouwd door 2 zaken: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Dankzij deze website ontdek jij veelzijdige aanbevelingen over een zonneboiler kopen in Oosternieland.

zonneboiler systeem installeren in 9985

 • Een zonneboiler is een ideale manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4200.
 • De subsidies lopen op tot €950.
 • Een gemiddelde woning in Eemsmond gebruikt 1690 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 14%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €65 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9985
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Oosternieland vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Oosternieland! Geholpen door onze vergelijker ontdek je verrassend eenvoudig een geschikte installateur uit de omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Eemsmond. Of ga naar Qbis.nl voor een database met geschikte installatiebedrijven in de buurt. Onderstaand tref jij een aantal tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Denk aan Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om warm tapwater te realiseren. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn kan het wel 90 graden worden. Door middel van het gesloten systeem gaat de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. Als de zon niet schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In zo’n geval is er de naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit product regelt je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Het systeem wordt gevormd door een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In dat geval regelt de CV-brander de rest. Bovenal toepasbaar op grote woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen die veel warm water gebruiken. Dankzij interessante aanschafprijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Oosternieland. Deze setup rendeert ook uitstekend samen met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Allereerst heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. In aanvulling daarop heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Tegenwoordig zijn er oplossingen het buffervat t.b.v. verwarmd water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De actuele kosten zonneboiler Oosternieland fluctueren tussen de €2925 en €3450, met installatie. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor een periode van ongeveer 25 jaar. De totaalprijs komt tot stand door de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een interessante subsidie. Als je iets verders scrollt check jij een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees jij voor verschillende situatiesde kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Houd rekening met een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). We hanteren standaard: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €180 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). De komende jaren zal gas duurder worden, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.500€40
100 liter2€2.875 – €3.200€105
200 liter2€3.275 – €4.000€115
300 liter3€4.575 – €5.400€190
zonneboiler-kopen-oosternieland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Denk aan adres en contactgegevens. Dan komen wij erachter naar wie verdere info verzonden moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit & gas er op het adres wordt gebruikt. Door het verbruik kan de installateur een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan woonoppervlak en staat van isolatie. Relevant is ook het soort dak (schuin of plat) en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie met zonnepanelen en ketel? Beschrijf ook of er ook andere duurzame energiebronnen in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verzend het formulier. U ontvangt binnen een week een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Oosternieland (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze subsidie werd jaren geleden extra gestimuleerd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO staat een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle apparaten die hierop staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €500 tot wel €1700. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Oosternieland

 • Ritter Paradigma (2x AQUA PLASMA 15/40 + EXPRESSO 500), vermogen 2944 [KW], €2002 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 200 BST), vermogen 1380 [KW], €938 subsidie.
 • HRsolar (HRS400/10,0), vermogen 3387 [KW], €2303 subsidie.

In aanvulling op de reeds besproken subsidieregeling faciliteert de gemeente Eemsmond mogelijkerwijs een speciele lening. Doorzoek www.eemsmond.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Oosternieland aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Oosternieland!

 • De warmtepomp: wint energie uit bijv. de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifieke plek in het huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van lokale industrie. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!