Zonneboiler Middelstum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Middelstum? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart grofweg de helft op je kosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat in de basis uit 2 aspecten: natuurlijk een zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Met behulp van deze website lees jij actuele adviezen m.b.t. een zonneboiler kopen in Middelstum.

zonneboiler systeem installeren in 9991

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4600.
 • De subsidies lopen op tot €1100.
 • Een gemiddelde woning in Loppersum verbruikt 1720 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 14%. Concreet: een forse besparing van wel €55 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9991
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Middelstum vergelijken

Het belangrijkste deel van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm tapwater. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Middelstum! Via onze website tref je zonder problemen een vakbekwame installateur werkzaam in jouw omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Loppersum. Of klik door naar de website Qbis.nl voor actuele overzichten met geschikte installatiebedrijven uit de buurt. Bijgaand ontdek je enkele tips waar je op moet letten.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Houd ook rekening met recensies en eventuele keurmerken. Denk aan VCA, KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. Via het gesloten systeem wordt de hitte overgebracht op het buffervat. In koude maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval hebben we dan een naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Ook dat kan. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze installatie voorziet in jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Deze installatie wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er sprake van beperkt zonlicht? In dat geval regelt de CV-brander de rest. Vooral een rendabele oplossing voor grotere huizen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor woningen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Vanwege lagere prijzen, aantrekkelijke subsidie, een lagere energierekening en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Middelstum. Een zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als randvoorwaarde moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop heb je een plekje nodig voor een warm-water buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit ogenblik zijn er installaties met het buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De verwachte kosten zonneboiler Middelstum komen gemiddeld uit tussen €2850 en €3400, met montage. Deze milieuvriendelijke installatie kan worden gebruik voor een periode van maximaal 30 jaar. De totaalprijs kan men berekenen met het type zonnecollectors, het volume van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een mooie subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl bekijk je een nadere toelichting.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hieronder vind je voor velerlei scenario’sde investering en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In principe is het zo: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat resulteert in €100 per 12 maanden (gasprijzen september 2023). De gasprijs stijgt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudCollectorenGemiddelde prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.000 – €2.525€55
100 liter2€2.775 – €3.025€80
200 liter2€3.300 – €3.925€140
300 liter3€4.500 – €5.100€170
zonneboiler-kopen-middelstum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Denk aan voor- en achternaam + contactgegevens. Op die manier komen wij erachter naar wie verdere info toegezonden moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is belangrijk om te weten hoeveel elektriciteit & gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Op basis van deze gegevens kan het betreffende bedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort woning

  Beschrijf uw huis. Denk aan leefruimte (m2) en leeftijd woning / mate van isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor dak het huis heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt z.s.m. een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Middelstum (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze tegemoetkoming is recent verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl treft u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle apparaten die staan op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies wisselen tussen de €825 tot wel €1100. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Middelstum

 • Viessmann (3m2 SP2A – Vitocal 343-G), vermogen 1329 [KW], €904 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget PAWT 300-LE2), vermogen 1508 [KW], €1025 subsidie.
 • ATAG (EcoNormII (standaard zonneboiler) 120-1,6m²), vermogen 837 [KW], €569 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidiegeeft de gemeente Loppersum mogelijkerwijs een speciele lening. Bekijk www.loppersum.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Middelstum aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet jou van een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Bovendien zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Middelstum!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte uit bijvoorbeeld bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een afgebakende plek in huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte wordt geleverd door o.a. een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!