Zonneboiler Startenhuizen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Startenhuizen? Dankzij het zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke product kent 2 zaken: de zonnecollector en een warm-water buffervat. Via zonneboilerrevolutie.nl vind je veelzijdige adviezen over een zonneboiler kopen in Startenhuizen.

zonneboiler systeem installeren in 9924

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3900.
 • De subsidies lopen op tot €1650.
 • Een alledaags gezin in Loppersum stookt 1720 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 10%. Dit mondt uit in een forse besparing van wel €50 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9924
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Startenhuizen vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Startenhuizen! Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl ontdek je zonder problemen een competente installateur uit de buurt. Je kunt ook navraag doen bij het speciale Energieloket van de gemeente Loppersum. Of probeer Qbis.nl voor actuele overzichten met eerlijke installateurs in je omgeving. Verderop lees jij een aantal tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op klantervaringen en certificering. Onder andere Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het buizenstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat. Van november tot en met februari wordt het water niet warm genoeg. Geen nood, dan springt de naverwarmer bij (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit systeem draagt zorg voor het warme water en aangename temperaturen (CV). Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op deze momenten vult de CV-brander het gat op. In de eerste plaats eenvoudig toe te passen voor grotere huizen met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huizen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. scherpe prijzen, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en minder uitstoot van CO-2 zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Startenhuizen. Zo’n systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als eerste moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn niet heel groot (max 5 m2), dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Ook hebben we nog het buffervat voor warm tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Momenteel zijn er systemen met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De recente kosten zonneboiler Startenhuizen vinden we terug ergens tussen de €2775 en €3300, met monteren & installeren. Dit duurzame product heeft een typische levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. Het tarief komt tot stand door de zonnecollector specificaties, de capaciteit van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, de montage en installatiekosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je uitgebreide info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hierna check jij voor meerdere voorbeeldsituaties de kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan stijgt het rendement. Een regulier huishouden verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). Experts zeggen vaak: een gezin van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €55 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). De prijs voor gas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.675€60
100 liter2€2.900 – €3.125€90
200 liter2€3.300 – €4.000€115
300 liter3€4.425 – €5.000€190
zonneboiler-kopen-startenhuizen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Van belang zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Zo weten wij ook naar wie verdere info verzonden zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is makkelijk om te weten hoeveel gas & elektriciteit er in het huishouden gebruikt wordt. Middels deze info kan de vakman een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf het huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Van belang zijn aantal kamers en welke isolatie er is aangebracht. Goed om te noemen is ook het type dak en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat moet er exact voor installatie komen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke alternatieve energiesystemen er geplaatst zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur het formulier. Je ontvangt binnen afzienbare tijd een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Startenhuizen (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Dit is in 2017 extra gestimuleerd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Via RVO.nl treft u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle modellen op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies wisselen tussen de €775 tot €1025. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Startenhuizen

 • ST-Energy (STZB 150-4200), vermogen 1372 [KW], €933 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-30T/DJG-RVS-M-300L), vermogen 1952 [KW], €1327 subsidie.
 • Green energy (San & CV 500 – 24), vermogen 1552 [KW], €1055 subsidie.

Afgezien van de genoemde ISDE-subsidiehanteert de gemeente Loppersum mogelijk nog een extra vergoeding. Ga naar www.loppersum.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Startenhuizen aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Op dat moment is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Startenhuizen!

 • Warmtepomp: haalt warmte uit bijvoorbeeld de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Toevoer restwarmte uit processen van een fabriek. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!