Zonneboiler Farmsum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Farmsum? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door 2 zaken: de zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Middels onze tool ontdek je uitgebreide info over een zonneboiler kopen in Farmsum.

zonneboiler systeem installeren in 9936

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3500.
 • Subsidies lopen op tot wel €1850.
 • Een standaard woning in Delfzijl stookt 1520 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 12%. Oftewel, een potentiële besparing tot wel €55 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9936
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Een zonneboiler installateur in Farmsum vergelijken

Meer dan de helft van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de centrale verwarming en natuurlijk voor heet water. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Farmsum! Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker vind je snel een erkende installateur uit de omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Delfzijl. Of probeer kvinl.nl voor lijstjes met betrouwbare installatiebedrijven uit jullie streek. Hieronder vind jij nog wat adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Controleer ook op ervaringen van anderen en voorwaarden (keurmerken). Dit zijn o.a. KviNL, VCA, Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Gebruikmakend van de leidingen wordt de hitte overgebracht op het buffervat voor warm tapwater. In de herfst en winter wordt het water niet warm genoeg. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het systeem wordt gebruikt voor warm tapwater (douche, keuken) en uiteraard centrale verwarming. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gekenmerkt door een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er (in de winter) weinig zon? Op deze momenten regelt de CV-brander de rest. Bijzonder aantrekkelijk voor bovengemiddelde woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor families die veel warm water gebruiken. Dankzij aantrekkelijke prijzen, hoge subsidies, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Farmsum. Dit systeem kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Vanzelfsprekend heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Ook is er nog het voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. In februari 2024 zijn er voorbeelden met een warm-water buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler februari 2024

De kosten zonneboiler Farmsum vinden we terug ergens tussen de €2425 en €3150, met installatie. Dit systeem hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. De feitelijke prijs wordt vastgesteld door het type zonnecollectors, de omvang vanhet buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Verderop check jij hoe dit precies zit.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees je voor velerlei scenario’sde aanschafprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Omgerekend €65 per jaar (gasprijzen februari 2024). De gasprijs stijgt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.500€50
100 liter2€2.800 – €3.125€80
200 liter2€3.300 – €3.850€120
300 liter3€4.450 – €5.350€165
zonneboiler-kopen-farmsum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Het betreft jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de specificaties verzonden zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is essentieel om inzicht te hebben in hoeveel gas & elektra er verbruikt wordt. Door deze statistieken kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huistypering

  Beschrijf uw huis. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en of de woning goed geïsoleerd is. Vul dit ook aan met wat voor soort dak de woning heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Beschrijf ook welke CO-2 besparende producten er in jouw huis staan (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en dien de aanvraag definitief in. U ontvangt binnen een paar dagen een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Farmsum (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze tegemoetkoming werd twee jaar geleden verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, heeft hier recht op. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle merken die hierop staan doen mee met de regeling. De subsidies schommelen tussen de €875 tot wel €1475. Let op de volgende regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Farmsum

 • ST-Energy (STZB 200-4200), vermogen 1369 [KW], €931 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-40T/DJG-RVS-M-300L), vermogen 2158 [KW], €1467 subsidie.
 • Green energy (San & CV 500 – 48), vermogen 3166 [KW], €2153 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling faciliteert de gemeente Delfzijl mogelijk nog een extra vergoeding. Bekijk www.delfzijl.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Farmsum aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In dat geval is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet jou van een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarnaast zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Farmsum!

 • Warmtepomp: genereert energie door gebruik te maken van de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!