Zonneboiler Nieuwolda

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Nieuwolda? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt circa 50% van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit twee zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een voorraadvat voor warm water. Geholpen door deze website doorzoek je actuele toelichtingen aangaande een zonneboiler kopen in Nieuwolda.

zonneboiler systeem installeren in 9944

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om zelf warm water te produceren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3600.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1000.
 • Een alledaags huishouden in Oldambt verbruikt 1660 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 15%. Dit mondt uit in een potentiële besparing tot wel €150 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9944
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een zonneboiler installateur in Nieuwolda vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en maak een keuze voor een geschikte zonneboiler installateur in Nieuwolda! Met behulp van onze website vind je verrassend eenvoudig een competente installateur uit de buurt. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Oldambt. Of surf naar de website echteinstallateur.nl waar je een database treft met competente installatiebedrijven uit de buurt. Onderstaand check je nog wat adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook referenties en voorwaarden (keurmerken). Dit zijn o.a. KviNL, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door de zonneschijn kan het wel 90 graden worden. Door het buizensysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In koude maanden wordt het water niet warm genoeg. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is een interessante optie. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. De installatie draagt zorg voor jouw sanitaire water en de verwarming van de woning. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er (in de winter) weinig zon? In zo’n geval springt de CV-brander bij. In de eerste plaats toepasbaar op grotere huishoudens die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor woningen met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van lage aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en bewustere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Nieuwolda. Een zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als randvoorwaarde moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Daarnaast moet je rekening houden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. In mei 2024 zijn er constructies met het voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De verwachte kosten zonneboiler Nieuwolda komen gemiddeld uit tussen €2575 en €3100, met monteren & installeren. Dit duurzame systeem heeft een typische levensduur van ongeveer 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt gebudgetteerd middels het type zonnecollectors, de omvang vaneen warm-water buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. Op deze pagina check je uitgebreide info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder tref jij voor een variatie aan mogelijkheden de kostprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In principe is het zo: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Je komt uit op €60 per jaar (gasprijzen mei 2024). Gas wordt duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatCollectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.550€65
100 liter2€2.750 – €3.150€105
200 liter2€3.200 – €3.925€115
300 liter3€4.600 – €5.250€165
zonneboiler-kopen-nieuwolda

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Denk aan naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo weten we naar wie de productinfo verstuurd moet worden. Je ontvangt een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is belangrijk om te weten hoeveel stroom + gas de woning per jaar verbruikt. Met deze informatie kan het betreffende bedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Het betreft leefruimte (m2) en de mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of juist een systeem met CV-ketel en panelen? Schets tevens welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. Jij ontvangt snel een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Nieuwolda (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid is recentelijk uitgebreid. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) kan men een apparatenlijst vinden met daarop alle systemen. Alle systemen op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €550 tot €1350. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een betaalbewijs
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Nieuwolda

 • Solvis (2x Solvis Cala C254 & Solvis Max 457), vermogen 1710 [KW], €1163 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-80T/DJG-RVS-M-750L), vermogen 3703 [KW], €2518 subsidie.
 • HONE (HONE premium 210L 5-SP501), vermogen 1994 [KW], €1356 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente Oldambt mogelijkerwijs een speciele lening. Ga naar www.gemeente-oldambt.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Nieuwolda aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? In deze situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Mogelijk vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Nieuwolda!

 • De warmtepomp: wint energie uit bijvoorbeeld de bodem of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte in samenwerking met een industrieterrein. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!