Zonneboiler Tjuchem

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Tjuchem? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. De installatie wordt gekenmerkt door twee zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Via deze website check jij uitgebreide aanbevelingen aangaande een zonneboiler kopen in Tjuchem.

zonneboiler systeem installeren in 9939

 • Een zonneboiler is een populaire manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3700.
 • De subsidies lopen op tot €750.
 • Een alledaags huishouden in Midden-Groningen gebruikt 1570 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 20%. Oftewel, een aantrekkelijke kostenbesparing tot €75 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9939
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Tjuchem vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Tjuchem! Door middel van onze website ontdek je gemakkelijk een professionele installateur werkzaam in jouw omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket gemeente Midden-Groningen. Of benader de website echteinstallateur.nl voor informatie over betrouwbare installatiebedrijven uit de buurt. Hierna bekijk je een aantal tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Houd ook rekening met referenties en relevante keurmerken. Bijvoorbeeld Sterkin, Zonnekeur, KviNL, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van warmte van het zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door de zonneschijn vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Middels het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de koudere maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit product draagt zorg voor het warme water en de centrale verwarming. De installatie wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In een dergelijke situatie springt de CV-brander bij. In de basis een rendabele oplossing voor huishoudens van minimaal 4 mensen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor consumenten die veel warm water gebruiken. Door scherpe prijzen, ISDE subsidie, een forse besparing en bewustere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Tjuchem. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. In aanvulling daarop moet je rekening houden met het voorraadvat voor warm water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag zijn er voorbeelden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De verwachte kosten zonneboiler Tjuchem schommelen tussen de €2750 en €3200, met installatie. Dit duurzame systeem heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt gebudgetteerd middels het aantal zonnecollectors, de specificaties van het buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een mooie subsidie. Op onze website vind jij uitgebreide info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende overzicht ontdek je voor een aantal situatiesde kostprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. We hanteren standaard: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Omgerekend €165 op jaarbasis (gasprijs september 2023). Gas wordt duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.650€65
100 liter2€2.925 – €3.125€75
200 liter2€3.300 – €3.800€115
300 liter3€4.450 – €5.100€190
zonneboiler-kopen-tjuchem

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Denk aan adres en contactgegevens. Zo weten we naar wie de productinfo verzonden mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is noodzakelijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas en stroomhet huis per jaar nodig heeft. Aan de hand van deze info kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Huisomschrijving

  Vertel ons wat meer over de woning. Bijvoorbeeld leefruimte (m2) en de mate van isolatie. Relevant is ook het type dak en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Verstrek ook details over welke milieuvriendelijke oplossingen er voorhanden zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. Er volgt binnen een week een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Tjuchem (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze regeling is in 2017 extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarin alle modellen. Alle apparaten die benoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies schommelen tussen de €800 tot wel €1350. Let op de volgende regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Tjuchem

 • ST-Energy (STZB 300-2×4200), vermogen 2550 [KW], €1734 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-50T/DJG-RVS-M-400L), vermogen 2291 [KW], €1558 subsidie.
 • HONE (HONE plus 210L 3-SP501), vermogen 1566 [KW], €1065 subsidie.

In aanvulling op de genoemde ISDE-subsidiebiedt de gemeente Midden-Groningen een speciale lokale tegemoetkoming. Doorzoek www.midden-groningen.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Tjuchem aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In deze situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Mogelijk zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Tjuchem!

 • De warmtepomp: wint energie uit o.a. de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!