Zonneboiler Tinallinge

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Tinallinge? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Het systeem kent twee toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door gebruik te maken van deze pagina ontdek jij actuele adviezen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Tinallinge.

zonneboiler systeem installeren in 9954

 • Een zonneboiler is een handige manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4800.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €800.
 • Een standaard woning in Winsum gebruikt 1600 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 17%. Dit mondt uit in een interessante besparing van +/- €85 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode9954
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Tinallinge vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en maak een keuze voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Tinallinge! Door middel van zonneboilerrevolutie.nl check je gemakkelijk een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Winsum. Of bezoek Qbis.nl of Kvinl.nl voor een overzicht met goede installateurs uit de buurt. Onderstaand vind je nog wat adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Zo’n systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op referenties en kleine lettertjes (certificaten). Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Sterkin, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt warmte uit zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. D.m.v. zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In koude maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het product is geschikt voor je tapwaterbehoefte en de centrale verwarming. Dit duurzame systeem wordt gevormd door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? Dan zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats aantrekkelijk voor grotere huishoudens met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van lage winkelprijzen, ISDE subsidie, een mooie besparing op energiekosten en bewustere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Tinallinge. Dit apparaat werkt ook uitstekend in combinatie met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, voor de meeste woningen geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Daarnaast is er nog het voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er structuren met het voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De verwachte kosten zonneboiler Tinallinge variëren tussen €2575 en €3300, inclusief plaatsing. Deze installatie heeft een levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. Het tarief is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, de inhoud van een warm-water voorraad buffersysteem, de montage en installatiekosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een mooie subsidie. In het volgende kopje check je een nadere toelichting.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In onderstaande lijst ontdek jij voor diverse voorbeeldsituaties de investering en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. De stelregel is: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €90 per jaar (gasprijzen mei 2024). Gas wordt duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.625€70
100 liter2€2.850 – €3.075€75
200 liter2€3.175 – €3.925€145
300 liter3€4.575 – €5.350€170
zonneboiler-kopen-tinallinge

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Van belang zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Dan is het voor ons duidelijk naar wie de info toegezonden mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas & elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Geholpen door deze informatie kan het installatiebedrijf een goed advies geven.

 3. Beschrijf de woning

  Beschrijf de woning. Het betreft de inhoud en de staat van de isolatie. Belangrijk daarbij is ook het type dak en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat heb je precies in gedachten? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Geef aan welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur het formulier. U krijgt snel een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Tinallinge (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is in 2017 verder verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan deze aanvragen. Via het RVO platform treft u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle systemen die staan op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies wisselen tussen de €625 tot €1800. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Tinallinge

 • Solvis (Solvis Cala C254 & Solvis Max 957), vermogen 1067 [KW], €726 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-40T/TWL-SO-300L-B), vermogen 2145 [KW], €1459 subsidie.
 • TechniQ Energy.com (TQE-200L-VW+TW-24HP), vermogen 1328 [KW], €903 subsidie.

In aanvulling op deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente Winsum wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bezoek www.winsum.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Tinallinge aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en draagt zorg voor de verwarming van je huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Deze elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Tinallinge!

 • De warmtepomp: ontneemt energie a.d.h.v. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een afgebakende plek in huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte in samenwerking met bijv. een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!