Zonneboiler Rasquert

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Rasquert? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze milieuvriendelijke installatie wordt opgebouwd door 2 zaken: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door middel van onze website tref je actuele raadgeving die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Rasquert.

zonneboiler systeem installeren in 9955

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4300.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1550.
 • Een standaard woning in Winsum gebruikt 1600 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 18%. Dit houdt in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €85 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode9955
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Rasquert vergelijken

Een steeds groter deel van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Rasquert! Dankzij onze website bekijk je probleemloos een goede installateur die werkt in jullie regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Winsum. Of bezoek Qbis.nl voor een overzicht met geschikte installatiebedrijven uit jullie streek. Hieronder tref jij nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijke installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Kijk goed na reviews en certificering. Bijvoorbeeld VCA, Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zonnewarmte om water op te warmen. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door de leidingen pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water buffervat. Van november tot en met februari wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem zorgt voor warm tapwater en verwarming (CV-installatie). De installatie heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? In een dergelijke situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Zeker een rendabele oplossing voor grotere huizen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huishoudens die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. lage aanschafprijzen, overheidssubsidie, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Rasquert. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de eerste plaats moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn gemiddelde 4 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook moet je rekening houden met het buffervat voor warm tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit ogenblik zijn er installaties met het voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Rasquert vinden we terug ergens tussen de €2575 en €4500, met montage. De installatie kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. De prijs kan men berekenen met de grootte van de zonnecollectors, de specificaties van het buffervat voor warm tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een stukje subsidie. Hierna vind je uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de onderstaande weergave check jij voor diverse gevallen de geschatte prijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Een regulier huishouden verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. De stelregel is: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit komt neer op €70 per jaar (gasprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.525€60
100 liter2€2.825 – €3.175€75
200 liter2€3.175 – €3.825€140
300 liter3€4.475 – €5.400€170
zonneboiler-kopen-rasquert

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn naam, adres + contactgegevens. Zo weten we naar wie de betreffende informatie toegezonden zal worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is van belang om een indicatie te hebben van hoeveel elektra + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Met deze statistieken kan de specialist inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Het betreft de inhoud en de staat van de isolatie. Relevant is ook wat voor dak het huis heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. Jij ontvangt z.s.m. een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Rasquert (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze regeling werd jaren geleden verbreed. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Via de overheid (RVO) treft u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle merken die beschreven staan doen mee met de regeling. De subsidies lopen al gauw op van €850 tot wel €1750. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Rasquert

 • Solvis (2x Solvis Cala C254 & Solvis Max 957), vermogen 1518 [KW], €1032 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-40T/TWL-SO-400L-C), vermogen 2150 [KW], €1462 subsidie.
 • TechniQ Energy.com (TQE-300L-VW+TW-30HP), vermogen 1589 [KW], €1081 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO levert de gemeente Winsum een groene lening of kleine subsidie. Surf naar www.winsum.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Rasquert aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In dat geval is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Rasquert!

 • Een warmtepomp: genereert energie uit o.a. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte wordt geleverd door o.a. industriële ondernemingen. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!