Zonneboiler Stitswerd

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Stitswerd? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Het product bestaat in de basis uit 2 aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Met behulp van de zonneboiler-vergelijker tref jij actuele toelichtingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Stitswerd.

zonneboiler systeem installeren in 9999

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3000.
 • De subsidies lopen op tot €1450.
 • Een alledaags huishouden in Eemsmond verbruikt 1690 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 16%. Dit draait uit op een potentiële besparing tot wel €140 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9999
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Stitswerd vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en selecteer een erkende zonneboiler installateur in Stitswerd! D.m.v. de zonneboiler-vergelijker bekijk je simpel en snel een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Eemsmond. Of klik door naar de website Qbis.nl voor informatie over geschikte installatiebedrijven uit de gemeente. Bijgaand lees je een aantal tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Controleer ook op verhalen van andere klanten en relevante keurmerken. Bekijk eens VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zon als energiebron om water op te warmen. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Via warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. de leidingen wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water buffervat. Als de zon niet schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Ook dat kan. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit duurzame systeem is toepasbaar voor warm tapwater en een warme woning. Dit systeem wordt gevormd door een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval regelt de CV-brander de rest. Voornamelijk toegepast door grotere huizen met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor gezinnen met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. lagere prijzen, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder uitstoot van CO-2 zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Stitswerd. Deze setup rendeert ook uitstekend samen met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. In aanvulling daarop plaatsen ze ook het voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Tegenwoordig zijn er oplossingen het voorraadvat voor warm water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De geschatte kosten zonneboiler Stitswerd zitten gemiddeld tussen €2700 en €3600, met monteren & installeren. Dit product gaat normaal gesproken mee voor ongeveer 25 jaar. De investering kan men berekenen met het soort zonnecollectoren, de grootte van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming vanuit de overheid. Hierna check jij meer specificaties.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de tabel hieronder lees jij voor een variatie aan voorbeelden de kosten en gemiddelde besparing per jaar. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). Experts zeggen vaak: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat resulteert in €75 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenRealistische kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.550€45
100 liter2€2.825 – €3.100€85
200 liter2€3.250 – €3.875€115
300 liter3€4.600 – €5.200€165
zonneboiler-kopen-stitswerd

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  In de basis zijn dit adres en contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie de informatie verzonden mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is nodig om een indicatie te hebben van hoeveel gas + stroomer verbruikt wordt. Op basis van deze statistieken kan het betreffende bedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf de woning

  Beschrijf uw huis. Het betreft de omvang en wat er aan isolatie is gedaan. Interessant is ook het soort dak (schuin of plat) en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Schets tevens welke andere systemen beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op verstuur. Er volgt zeer binnenkort een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Stitswerd (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze mogelijkheid is 2 jaar geleden verder verruimd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Via RVO.nl treft u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle installaties die worden genoemd bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen tussen de €700 tot wel €1750. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Stitswerd

 • Wolf (BSP 800 met 5xF3-1), vermogen 329 [KW], €2237 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 1000 CQP), vermogen 3848 [KW], €2617 subsidie.
 • ATAG (CBSolarII (standaard zonneboiler) 120-3,2m2), vermogen 1453 [KW], €988 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau biedt de gemeente Eemsmond wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bezoek www.eemsmond.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Stitswerd aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. De elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Tevens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Stitswerd!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van lokale industrie. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!