Zonneboiler Duivendrecht

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Duivendrecht? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze duurzame installatie kent twee zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Dankzij onze tool lees je bruikbare info die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Duivendrecht.

zonneboiler systeem installeren in 1115

 • Een zonneboiler is een interessante manier om zelf warm water te produceren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4400.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1000.
 • Een alledaags huishouden in Ouder-Amstel verbruikt 1280 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 15%. Concreet: een flinke geldbesparing van wel €160 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteOuder-Amstel
Postcode1115
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Duivendrecht vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Duivendrecht! Via onze tool achterhaal je zonder problemen een erkende installateur uit de buurt. Ook kun je info verkrijgen via het speciale Energieloket van de gemeente Ouder-Amstel. Of ga naar de website Qbis.nl voor een schema met eerlijke installateurs in de buurt. In onderstaande box ontdek jij enkele adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Bekijk ook klantervaringen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om warm tapwater te realiseren. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Via warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Gebruikmakend van het buizenstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de winter is de werking niet optimaal. Dan is er de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De zonneboiler combiketel is een combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product zorgt voor het warme water en uiteraard centrale verwarming. Dit product houdt in: een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? Op dat moment heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de eerste plaats eenvoudig toe te passen voor grotere huishoudens die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. lage winkelprijzen, overheidssubsidie, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Duivendrecht. Een zonneboiler is goed te combineren met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Daarnaast heb je ruimte nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit ogenblik zijn er systemen met het buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Duivendrecht komen gemiddeld uit tussen €2925 en €3000, waarbij installatie is inbegrepen. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor een periode van om en nabij de 25 jaar. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de zonnecollectors, het volume van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een stukje subsidie. Op deze pagina tref je meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hieronder vind jij voor enkele situatiesde kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. De stelregel is: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Omgerekend €165 per jaar (gasprijzen juni 2024). De gasprijs stijgt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.575€60
100 liter2€2.825 – €3.050€95
200 liter2€3.250 – €3.825€140
300 liter3€4.400 – €5.350€180
zonneboiler-kopen-duivendrecht

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Van belang zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Belangrijk, want zo is het helder naar wie verdere info verzonden moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas + stroomhet huis per jaar nodig heeft. Op basis van deze gegevens kan de specialist een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf de woning

  Definieer uw woning eigenschappen. Denk aan de inhoud en wat er aan isolatie is gedaan. Vul dit ook aan met wat voor dak het huis heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Geef aan welke duurzame warmtebronnen in de woning zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en dien de aanvraag definitief in. U krijgt snel een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Duivendrecht (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Dit is recentelijk extra gestimuleerd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Op de site van RVO treft u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle apparaten op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen tussen de €850 tot wel €1550. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Duivendrecht

 • HONE (HONE plus 150L 2-SP501), vermogen 1163 [KW], €791 subsidie.
 • Wolf (BSP SL 1000 met 5xF3-1), vermogen 3303 [KW], €2246 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo PAWT 300 LE-2), vermogen 1861 [KW], €1265 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Ouder-Amstel een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.ouder-amstel.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Duivendrecht aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarbij zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Duivendrecht!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in de kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. een fabriek. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!