Zonneboiler Landsmeer

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Landsmeer? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt circa de helft op je kosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie komt tot stand door 2 delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Dankzij de zonneboiler-vergelijker tref jij accurate informatie die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Landsmeer.

zonneboiler systeem installeren in 1121

 • Een zonneboiler is een interessante manier om zelf warm water te produceren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4200.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1600.
 • Een alledaags gezin in Landsmeer stookt 1480 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 17%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €55 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteLandsmeer
Postcode1121
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Landsmeer vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies altijd een erkende zonneboiler installateur in Landsmeer! Door gebruik te maken van deze website ontdek je eenvoudig een erkende installateur die actief is in jouw plaats. Of bezoek eens het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Landsmeer. Of surf naar kvinl.nl voor informatie over vakbekwame installatiebedrijven uit jouw provincie. Hieronder ontdek je nog wat adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook referenties en eventuele keurmerken. Je kunt denken aan Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het gesloten systeem gaat de warme vloeistof naar het buffervat. In de herfst en winter zal het systeem niet warm genoeg worden. In dat geval kan de naverwarmer dit compenseren (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Deze zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het product is er voor 2 zaken: warm tapwater en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? In een dergelijke situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Vooral eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor consumenten die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. lage winkelprijzen, overheidssubsidie, een mooie besparing op energiekosten en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Landsmeer. Deze oplossing is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als randvoorwaarde moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Verder heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit ogenblik zijn er oplossingen het voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De geschatte kosten zonneboiler Landsmeer fluctueren tussen de €2650 en €4450, met installatie inclusief. Dit product kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door de hoeveelheid zonnecollectoren, de capaciteit van het voorraadvat voor warm water, de plaatsingskosten en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een mooie subsidie. In het volgende kopje vind jij meer details.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de tabel hieronder ontdek je voor velerlei voorbeelden de investering en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe meer je netto gaat besparen. Gemiddeld gezien is het verbruik plus minus 50 liter per bewoner (per dag). We hanteren standaard: een 4-koppig gezin bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €160 op jaarbasis (gasprijzen mei 2024). De gasprijs stijgt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.575€55
100 liter2€2.800 – €3.125€80
200 liter2€3.300 – €3.850€110
300 liter3€4.600 – €5.250€180
zonneboiler-kopen-landsmeer

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  We vragen om adres en contactgegevens. Op die manier is het helder naar wie de benodigde info verzonden moet worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is van belang om onderzoek te doen naar hoeveel elektra & gas de woning per jaar verbruikt. Geholpen door het energieverbruik kan de expert een goed advies geven.

 3. Beschrijf de woning

  Specificeer type woning. Wat belangrijk is zijn woonoppervlakte in m2 en de isolatiewaarden. Wat we ook graag willen weten is wat voor dak het huis heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Schets tevens of er ook andere duurzame energiebronnen aanwezig zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. U ontvangt z.s.m. een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Landsmeer (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze regeling is 2 jaar geleden extra gestimuleerd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Via de overheid (RVO) treft u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle types die benoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies wisselen tussen de €925 tot €1325. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Landsmeer

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 90T/S1000L-1), vermogen 3211 [KW], €2183 subsidie.
 • SolarTech International B.V. (MEP-L3 GBS115), vermogen 295 [KW], €201 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 2-24 HPC), vermogen 2320 [KW], €1578 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau faciliteert de gemeente Landsmeer mogelijkerwijs een speciele lening. Ga naar www.landsmeer.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Landsmeer aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is het dak geschikt voor plaatsing? In zo’n scenario is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen de moeite waard. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en draagt zorg voor de verwarming van je huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Landsmeer!

 • De warmtepomp: wint energie uit o.a. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente