Zonneboiler Purmerland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Purmerland? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bespaart circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie komt tot stand door twee aspecten: natuurlijk een zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Middels onze vergelijker bekijk jij accurate details die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Purmerland.

zonneboiler systeem installeren in 1451

 • Een zonneboiler is perfect om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3300.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1000.
 • Een doorsnee huishouden in Landsmeer verbruikt 1480 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 12%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €80 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteLandsmeer
Postcode1451
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Purmerland vergelijken

Een steeds groter deel van van onze maandelijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en selecteer een competente zonneboiler installateur in Purmerland! Met behulp van deze pagina achterhaal je verrassend eenvoudig een betrouwbare installateur uit de buurt. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente Landsmeer. Of surf naar de website echteinstallateur.nl voor een overzicht met geschikte installateurs uit jouw provincie. Bijgaand lees jij verschillende tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Wees scherp op recensies en voorwaarden (keurmerken). Denk aan Sterkin, VCA, KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). D.m.v. het modulaire systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de herfst en winter wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval gebruikt het systeem de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Deze zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame product regelt jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Het systeem houdt in: een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment heb je de (ingebouwde) CV-brander. Zeker interessant voor grotere huizen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor woningen die relatief veel warm water gebruiken. Dankzij scherpe prijzen, hoge subsidies, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Purmerland. Dit apparaat kan nog duurzamer zijn i.c.m. een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als eerste moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. In aanvulling daarop heb je een plekje nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit ogenblik zijn er oplossingen het voorraadvat voor heet water (buffervat) die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler Purmerland schommelen tussen de €2900 en €4300, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke systeem hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, de capaciteit van het buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een duurzaamheidssubsidie. Verderop vind je meer details.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder tref je voor velerlei omstandigheden de investering en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan stijgt het rendement. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit komt neer op €125 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). De prijs voor gas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.525€70
100 liter2€2.850 – €3.150€100
200 liter2€3.200 – €4.000€110
300 liter3€4.475 – €5.050€170
zonneboiler-kopen-purmerland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Dit zijn naam, adres + contactgegevens. Daarmee is het duidelijk naar wie de info verstuurd kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is van belang om te weten hoeveel gas en stroomde woning per jaar verbruikt. Met behulp van het energieverbruik kan de expert een goed advies geven.

 3. Woningtypering

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan woonoppervlak en de isolatiewaarden. Vergeet ook niet te benoemen wat voor soort dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie met zonnepanelen en ketel? Omschrijf daarnaast welke CO-2 besparende producten er geplaatst zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op verstuur. U ontvangt binnen een paar dagen een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Purmerland (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze subsidie is twee jaar geleden verder verruimd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO treft u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle apparaten die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €825 tot wel €1000. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur is voldaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Purmerland

 • HRsolar (HRS120/2,5), vermogen 1351 [KW], €919 subsidie.
 • Techneco (Toros Vision Solar 210L/3,2), vermogen 1218 [KW], €828 subsidie.
 • HRsolar (Nero 4 / 300D combi), vermogen 2214 [KW], €1506 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau verschaft de gemeente Landsmeer een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.landsmeer.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Purmerland aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. Stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Mogelijk vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Purmerland!

 • Een warmtepomp: haalt energie uit onder andere de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in de kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Toevoer restwarmte uit processen van plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!