Zonneboiler Kudelstaart

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Kudelstaart? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame systeem wordt opgebouwd door twee aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. D.m.v. onze tool ontdek je omvangrijke details aangaande een zonneboiler kopen in Kudelstaart.

zonneboiler systeem installeren in 1433

 • Een zonneboiler is een ideale manier om zelf warm water te produceren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3800.
 • Er geldt een subsidie tot wel €850.
 • Een gemiddeld gezin in Aalsmeer verbruikt 1400 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 18%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €60 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAalsmeer
Postcode1433
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een zonneboiler installateur in Kudelstaart vergelijken

Meer dan de helft van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies altijd een goede zonneboiler installateur in Kudelstaart! Aan de hand van onze website check je moeiteloos een erkende installateur in jouw eigen woonplaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Aalsmeer. Of surf naar de website echteinstallateur.nl voor informatie over ervaren installatiebedrijven uit de gemeente. Onderstaand achterhaal jij belangrijke zaken.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Check ook op ervaringen van anderen en eventuele keurmerken. Denk aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zon als energiebron en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door warme lucht (zon) kan het wel 90 graden worden. D.m.v. het gesloten systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de koudere maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het systeem draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). Dit systeem heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op deze momenten springt de CV-brander bij. Met name toepasbaar op gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor gezinnen met een hoog warmwater-gebruik. Dankzij dalende prijzen, aantrekkelijke subsidie, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Kudelstaart. Deze oplossing rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als eerste moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze krachtige collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Natuurlijk is er nog het voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Momenteel zijn er structuren met het buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Kudelstaart vinden we terug ergens tussen de €2725 en €3000, met montage. Deze duurzame installatie heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. Het totale kostenplaatje kan men berekenen met het type zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een interessante subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl bekijk jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor verscheide voorbeeldsituaties de kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In principe is het zo: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €150 per jaar (energieprijzen juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Vat inhoudCollectorenGeschatte prijs Besparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.600€70
100 liter2€2.950 – €3.075€105
200 liter2€3.225 – €3.825€120
300 liter3€4.525 – €5.250€170
zonneboiler-kopen-kudelstaart

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Van belang zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zo weten we naar wie de specificaties toegezonden zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel gas & elektra er op het adres wordt gebruikt. Via deze statistieken kan het betreffende bedrijf een beter voorstel doen.

 3. Huistypering

  Vertel ons wat meer over de woning. Bijvoorbeeld aantal kamers en leeftijd woning / mate van isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Benoem ook welke duurzame warmtebronnen eventueel al zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt zo spoedig mogelijk een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Kudelstaart (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Dit is 2 jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan een verzoek indienen. Via de overheid (RVO) is een apparatenlijst te vinden met alle merken en modellen. Alle apparaten die daarin genoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies wisselen tussen de €900 tot €1700. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Kudelstaart

 • HRsolar (HRS200(L)/3,2), vermogen 1501 [KW], €1021 subsidie.
 • Greenhill (sunwin 303), vermogen 2237 [KW], €1521 subsidie.
 • Zizon (4x VLP-Blue + 1x ZO500), vermogen 3192 [KW], €2171 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente Aalsmeer een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.aalsmeer.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Kudelstaart aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In zo’n scenario de zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor de aansturing van de verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Mogelijk zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Kudelstaart!

 • Een warmtepomp: haalt energie uit bijvoorbeeld de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in de kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte in samenwerking met o.a. plaatselijke bedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!