Zonneboiler Naarden

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Naarden? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bespaart pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame product wordt opgebouwd door twee onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water voorraad buffersysteem. D.m.v. deze website ontdek je praktische adviezen m.b.t. een zonneboiler kopen in Naarden.

zonneboiler systeem installeren in 1411

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om je eigen sanitare water op te warmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4400.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1850.
 • Een standaard woning in Gooise Meren stookt 1670 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 13%. Oftewel, een potentiële besparing tot wel €130 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteGooise Meren
Postcode1411
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een zonneboiler installateur in Naarden vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies altijd een vakbekwame zonneboiler installateur in Naarden! Door middel van de zonneboiler-vergelijker check je zonder problemen een erkende installateur in jouw eigen regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Gooise Meren. Of surf naar Qbis.nl voor een schema met betrouwbare installateurs in de buurt. In de volgende paragraaf bekijk je enkele adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijke installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Controleer ook op klantervaringen en certificering. Denk aan Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de warmte van de zon en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het leidingstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Wanneer de zon amper schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. Gelukkig kan de naverwarmer dit compenseren (gasgestookte ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en uiteraard centrale verwarming. Dit systeem wordt gekenmerkt door een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Een periode met weinig zonlicht? In een dergelijke situatie vult de CV-brander het gat op. In de eerste plaats interessant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor woningen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door beperkte aanschafkosten, overheidssubsidie, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Naarden. De (zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Uiteraard moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Daarnaast heb je een plekje nodig voor een voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Hedendaags zijn er constructies met een warm-water voorraad buffersysteem onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De meest recente kosten zonneboiler Naarden vinden we terug ergens tussen de €2900 en €3050, met monteren & installeren. De installatie kan worden gebruik voor ongeveer 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt berekend a.d.h.v. de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een duurzaamheidssubsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl bekijk jij een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind jij voor verscheide mogelijkheden de kosten en besparing op jaarniveau. Des te groter het warmwaterverbruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een gezin van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Je komt uit op €170 op jaarbasis (gasprijs mei 2024). Gas wordt duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatAantal collectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.500€50
100 liter2€2.825 – €3.150€80
200 liter2€3.125 – €3.900€145
300 liter3€4.575 – €5.000€195
zonneboiler-kopen-naarden

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Daarmee weten wij ook naar wie de benodigde info aangeleverd moet worden. Wat volgt is een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel stroom en gas je op dit moment verbruikt. Op basis van het energieverbruik kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Van belang zijn de inhoud en staat van isolatie. Vul dit ook aan met het type dak en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat moet er exact voor installatie komen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Beschrijf ook welke duurzame warmtebronnen aanwezig zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt snel een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Naarden (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden verder verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan een verzoek indienen. Via de overheid (RVO) staat een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle modellen die hierop staan doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €425 tot wel €1525. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Naarden

 • HRsolar (Hrs120L/1,6), vermogen 838 [KW], €570 subsidie.
 • Endusol (EnduFlexControl 1000/90), vermogen 3416 [KW], €2323 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum All-in One Pro 200), vermogen 753 [KW], €512 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Gooise Meren een speciale lokale tegemoetkoming. Bezoek www.gooisemeren.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Naarden aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet jou van een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Eveneens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Naarden!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte uit o.a. de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!