Zonneboiler Muiderberg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Muiderberg? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt plusminus de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame product komt tot stand door twee onderdelen: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Via onze website tref je uitgebreide adviezen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Muiderberg.

zonneboiler systeem installeren in 1399

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3900.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1050.
 • Een alledaags huishouden in Gooise Meren gebruikt 1670 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 12%. Dit houdt in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €135 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteGooise Meren
Postcode1399
Netnummer0294 (+31294)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een zonneboiler installateur in Muiderberg vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming, om te koken en om water op te warmen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Muiderberg! Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl bekijk je verrassend eenvoudig een goede installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Gooise Meren. Of surf naar de website echteinstallateur.nl voor een schema met vakbekwame installatiebedrijven in de regio. Onderstaand check jij een aantal tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Houd ook rekening met beoordelingen en eventuele keurmerken. Zoals bijv. Solar Keymark, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zonnewarmte om warm tapwater te realiseren. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Aan de hand van het buizensysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor heet water (buffervat). In koude maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. De installatie draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en een warme woning. Dit duurzame product behelst een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? In zo’n geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de basis aantrekkelijk voor grote woningen met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huizen die veel warm water uit de kraan halen. Dankzij lage aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Muiderberg. Dit apparaat rendeert ook uitstekend samen met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Daarnaast moet je rekening houden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. In mei 2024 zijn er structuren met het buffervat voor warm tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De verwachte kosten zonneboiler Muiderberg liggen tussen de €2450 en €4500, inclusief plaatsing. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een geschatte levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, de capaciteit van een warm-water voorraad buffersysteem, de plaatsingskosten en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt bekijk jij uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hierna check je voor velerlei gevallen de kostprijzen en een schatting van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. We hanteren standaard: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat komt neer op €120 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.625€45
100 liter2€2.950 – €3.175€80
200 liter2€3.150 – €3.875€115
300 liter3€4.575 – €5.250€155
zonneboiler-kopen-muiderberg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Het betreft adres en contactgegevens. Daarmee is het helder naar wie de benodigde info verzonden zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is essentieel om te weten hoeveel gas & elektra het huis per jaar nodig heeft. Op basis van deze data kan de expert een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huisomschrijving

  Beschrijf de woning. Bijvoorbeeld de inhoud en staat van isolatie. Goed om te noemen is ook het type dak en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat heb je precies in gedachten? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook of er ook andere duurzame energiebronnen beschikbaar zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. U ontvangt zo spoedig mogelijk een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Muiderberg (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze regeling is 2 jaar geleden verder verruimd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Via de overheid (RVO) staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met toegewezen modellen. Alle merken die benoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €550 tot €1775. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Muiderberg

 • Greenhill (Systeem A3-T), vermogen 858 [KW], €583 subsidie.
 • Endusol (EnduFlexControl 800/90), vermogen 3485 [KW], €2370 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum All-in One Duo 200), vermogen 1028 [KW], €699 subsidie.

Buiten de landelijke subsidie biedt de gemeente Gooise Meren mogelijk nog een extra vergoeding. Ga naar www.gooisemeren.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Muiderberg aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb je genoeg dakoppervlak? In deze situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Eveneens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Muiderberg!

 • De warmtepomp: haalt energie uit o.a. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!