Zonneboiler Baambrugge

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Baambrugge? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Het systeem bestaat uit 2 toepassingen: de zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Via deze website lees jij toepasbare informatie die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Baambrugge.

zonneboiler systeem installeren in 1396

 • Een zonneboiler is een interessante manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3200.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1250.
 • Een gemiddeld gezin in De Ronde Venen verbruikt 1490 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 10%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €50 per jaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode1396
Netnummer0294 (+31294)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een zonneboiler installateur in Baambrugge vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door ons gasverbruik. Voor de basisverwarming en om water op te warmen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Baambrugge! Middels onze tool bekijk je snel een geschikte installateur uit de buurt. En andere mogelijkheid is het Energieloket gemeente De Ronde Venen. Of check de website Qbis.nl voor lijstjes met ervaren installateurs uit jullie streek. Bijgaand bekijk je belangrijke zaken.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een goede zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op ervaringen van anderen en eventuele keurmerken. Dit zijn o.a. VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water op te warmen. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door middel van warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Aan de hand van het modulaire systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat. In het najaar zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (de HR-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Liever een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem draagt zorg voor je watervoorziening en aangename temperaturen (CV). Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Met name eenvoudig toe te passen voor grotere huizen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. lagere prijzen, RVO subsidie, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Baambrugge. Deze installatie werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als randvoorwaarde moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze krachtige collectors zijn 2 – 5 m2 groot, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Daarnaast heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. In april 2024 zijn er oplossingen een warm-water voorraad buffersysteem onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De actuele kosten zonneboiler Baambrugge liggen tussen de €2475 en €3100, met installatie. Het product gaat normaal gesproken mee voor doorgaans 23 tot 27 jaar. Het tarief kan men berekenen met de hoeveelheid zonnecollectoren, de specificaties van het voorraadvat voor warm water, en de kosten van het installatiebedrijf. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een duurzaamheidssubsidie. Verderop vind je uitgebreide info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende schema bekijk je voor enkele voorbeelden de kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Uitgangspunt: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €55 per jaar (energieprijzen april 2024). De prijs voor gas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatCollectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.650€65
100 liter2€2.750 – €3.200€100
200 liter2€3.100 – €3.950€140
300 liter3€4.425 – €5.200€170
zonneboiler-kopen-baambrugge

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Relevant zijn adres en contactgegevens. Belangrijk, want zo is het helder naar wie de informatie verzonden kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is essentieel om te weten hoeveel elektriciteit & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Geholpen door deze statistieken kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf de woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Het betreft woonoppervlak en staat van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Schets tevens welke andere systemen beschikbaar zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op de versturen-knop. Jij krijgt binnen een week een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Baambrugge (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie werd twee jaar geleden verder verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle installaties die worden genoemd zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen al gauw op van €825 tot wel €1375. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Baambrugge

 • TechniQ Energy.com (TQE-400L-VW+TW-48HP-15M), vermogen 2038 [KW], €1386 subsidie.
 • 12-Zonneboiler (200-TW+VW-24), vermogen 1160 [KW], €789 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum All-in One Budget 200), vermogen 865 [KW], €588 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente De Ronde Venen mogelijk nog een extra vergoeding. Ga naar www.derondevenen.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Baambrugge aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Verder zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Baambrugge!

 • De warmtepomp: onttrekt energie via de bodem of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een klein gedeelte van een kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!