Zonneboiler Nederhorst den Berg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Nederhorst den Berg? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bespaart ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het product bestaat uit 2 toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een buffervat voor warm tapwater. Via onze tool vind jij samengestelde toelichtingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Nederhorst den Berg.

zonneboiler systeem installeren in 1394

 • Een zonneboiler is een interessante manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3100.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1150.
 • Een gemiddeld gezin in Wijdemeren stookt 1660 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 10%. Oftewel, een flinke geldbesparing van wel €105 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWijdemeren
Postcode1394
Netnummer0294 (+31294)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een zonneboiler installateur in Nederhorst den Berg vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een erkende zonneboiler installateur in Nederhorst den Berg! Met behulp van de zonneboiler-vergelijker check je moeiteloos een goede installateur die actief is in jouw plaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Wijdemeren. Of benader de website kvinl.nl voor lijstjes met betrouwbare installatiebedrijven in je omgeving. Hieronder tref jij verschillende tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Kijk goed na beoordelingen en certificaten en keurmerken. Dit zijn o.a. Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt warmte uit zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In koude maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan is er de naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. Deze zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product regelt je tapwaterbehoefte en aangename temperaturen (CV). Dit systeem bestaat uit zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan zorgt de CV-brander voor de rest. Voornamelijk toegepast door bovengemiddelde woningen met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor consumenten die veel warm water gebruiken. Wegens aantrekkelijke prijzen, overheidssubsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Nederhorst den Berg. Dit systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Vanzelfsprekend moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Tevens moet je rekening houden met het buffervat voor warm tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er constructies met het buffervat voor warm tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Nederhorst den Berg variëren tussen €2850 en €3500, met monteren & installeren. Het product kan worden gebruik voor een periode van maximaal 30 jaar. De totaalprijs kan men berekenen met het aantal zonnecollectors, de eigenschappen van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop tref je meer details.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst check je voor een variatie aan mogelijkheden de aanschafprijzen en een indicatie van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan stijgt het rendement. Een regulier huishouden verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. De stelregel is: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat komt neer op €140 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). Gas wordt duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudCollectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.550€45
100 liter2€2.750 – €3.200€105
200 liter2€3.200 – €4.000€135
300 liter3€4.550 – €5.200€150
zonneboiler-kopen-nederhorst-den-berg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Relevant zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Belangrijk, want zo komen wij erachter naar wie de benodigde info verzonden mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is essentieel om onderzoek te doen naar hoeveel gas + elektriciteit er in het huishouden gebruikt wordt. Met deze informatie kan de installateur een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningomschrijving

  Vertel ons wat meer over de woning. Van belang zijn woonoppervlak en staat van isolatie. Vergeet ook niet het type dak en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Verstrek ook details over welke duurzame warmtebronnen in de woning zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verzend het formulier. U ontvangt binnen een week een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Nederhorst den Berg (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden verbreed. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, komt in aanmerking. Op de site van RVO kan men een apparatenlijst vinden met een compleet overzicht. Alle modellen die beschreven staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €900 tot €1225. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de betaling is door jou gedaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Nederhorst den Berg

 • TechniQ Energy.com (TQE-300L-VW+TW-30HP), vermogen 1589 [KW], €1081 subsidie.
 • 12-Zonneboiler (160-TW-24), vermogen 1132 [KW], €770 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ PAWT 1000 LE-2), vermogen 3958 [KW], €2691 subsidie.

Afgezien van de reeds besproken subsidieregeling verstrekt de gemeente Wijdemeren een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.wijdemeren.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Nederhorst den Berg aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In deze situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet jou van een verwarmde woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarbij kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Nederhorst den Berg!

 • Warmtepomp: wint warmte middels de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifiek gebied in de woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!