Zonneboiler s-Graveland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in s-Graveland? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product bestaat in de basis uit 2 aspecten: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl tref je toepasbare adviezen m.b.t. een zonneboiler kopen in s-Graveland.

zonneboiler systeem installeren in 1243

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2800.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1600.
 • Een gemiddelde woning in Wijdemeren gebruikt 1660 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 19%. Dit betekent een aantrekkelijke kostenbesparing tot €130 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWijdemeren
Postcode1243
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een zonneboiler installateur in s-Graveland vergelijken

Het leeuwendeel van een gemiddelde energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom teleurstellingen, en ga voor een vakbekwame zonneboiler installateur in s-Graveland! Met behulp van onze vergelijker achterhaal je zonder problemen een betrouwbare installateur die werkt in jullie regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Wijdemeren. Of klik door naar de website Qbis.nl voor een overzicht met ervaren installateurs uit de buurt. Onderstaand check jij verschillende tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijke installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en certificering. Bekijk eens VCA, Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Via warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. D.m.v. het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat. Als de zon niet schijnt wordt het water niet warm genoeg. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem kan benut worden voor warm tapwater (douche, keuken) en de verwarming van de woning. De installatie wordt gekenmerkt door een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. Bijzonder toepasbaar op gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor consumenten met een hoog warmwater-gebruik. Wegens beperkte aanschafkosten, overheidssubsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in s-Graveland. Deze installatie rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als randvoorwaarde moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Natuurlijk plaatsen ze ook een warm-water buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag zijn er installaties met het buffervat voor warm tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler maart 2024

De huidige kosten zonneboiler s-Graveland fluctueren tussen de €2675 en €3300, met installatie inclusief. Dit duurzame product heeft een typische levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De totaalprijs wordt bepaald door het type zonnecollectors, de capaciteit van een warm-water buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een mooie subsidie. Op deze pagina check je hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende schema check je voor enkele gevallen de kostprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe meer je netto gaat besparen. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. De stelregel is: een 4-koppig gezin bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit komt neer op €175 per jaar (energieprijzen maart 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatCollectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.625€60
100 liter2€2.800 – €3.150€85
200 liter2€3.250 – €3.825€115
300 liter3€4.575 – €5.100€185
zonneboiler-kopen-s-graveland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Denk aan naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee is het duidelijk naar wie de info verzonden kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is handig om te weten hoeveel gas en stroomer in het huishouden gebruikt wordt. Door deze gegevens kan de specialist inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf de woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan de grootte en de staat van de isolatie. Vergeet ook niet het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie met zonnepanelen en ketel? Geef aan welke duurzame energiebronnen er beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur het formulier. Er volgt z.s.m. een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in s-Graveland (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze regeling werd in 2017 verder verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform treft u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle modellen die staan op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies wisselen tussen de €725 tot wel €1200. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in s-Graveland

 • HONE (HONE premium 300L 10-SP501), vermogen 3590 [KW], €2441 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL FK200-4 + KER500), vermogen 2748 [KW], €1869 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ PAWT 200 LE-2), vermogen 1583 [KW], €1076 subsidie.

Buiten de genoemde ISDE-subsidiefaciliteert de gemeente Wijdemeren soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.wijdemeren.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte s-Graveland aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de verwarming van de woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarnaast zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in s-Graveland!

 • De warmtepomp: genereert warmte via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Het systeem draait op speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte in samenwerking met productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!