Zonneboiler Badhoevedorp

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Badhoevedorp? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat uit 2 aspecten: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Via deze pagina bekijk jij omvangrijke gegevens m.b.t. een zonneboiler kopen in Badhoevedorp.

zonneboiler systeem installeren in 1171

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3200.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €900.
 • Een doorsnee huishouden in Haarlemmermeer verbruikt 1260 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 19%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €145 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1171
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Badhoevedorp vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt veroorzaakt door gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en selecteer een geschikte zonneboiler installateur in Badhoevedorp! Dankzij de zonneboiler-vergelijker achterhaal je eenvoudig een goede installateur in jouw eigen woonplaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Haarlemmermeer. Of check Qbis.nl of Kvinl.nl waar je een database treft met erkende installatiebedrijven uit jouw provincie. Onderstaand check jij belangrijke zaken.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een goede zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Houd ook rekening met reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Onder andere KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om warm tapwater te realiseren. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels het leidingsysteem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat. In het najaar wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. De installatie voorziet in je watervoorziening en een warme woning. Dit product wordt gevormd door een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats een rendabele oplossing voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor huizen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Als gevolg van lage aanschafprijzen, RVO subsidie, een significante afname van het gasverbruik en bewustere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Badhoevedorp. De (zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als randvoorwaarde moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard plaatsen ze ook het buffervat voor warm tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Hedendaags zijn er constructies met het voorraadvat voor warm water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Badhoevedorp fluctueren tussen de €2750 en €4050, met montage. Deze installatie heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs wordt bepaald door de aard van de zonnecollectoren, de inhoud van het buffervat voor warm tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. Hierna bekijk jij hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor een aantal scenario’sde kostprijs en mogelijke besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Uitgangspunt: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €80 per jaar (gasprijzen juni 2024). De prijs voor gas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.500€50
100 liter2€2.775 – €3.000€85
200 liter2€3.225 – €3.975€125
300 liter3€4.400 – €5.100€165
zonneboiler-kopen-badhoevedorp

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn naam, adres + contactgegevens. Zodanig komen wij erachter naar wie de informatie verzonden mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit & gas het huis per jaar nodig heeft. Geholpen door deze statistieken kan het installatiebedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Bijvoorbeeld de omvang en de mate van isolatie. Relevant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Omschrijf daarnaast of er ook andere duurzame energiebronnen aanwezig zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. Jij krijgt binnen een paar dagen een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Badhoevedorp (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze regeling is recentelijk uitgebreid. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, heeft hier recht op. Via het RVO platform treft u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle systemen die beschreven staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €400 tot €1500. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Badhoevedorp

 • HONE (HONE plus 300L 5-SP501), vermogen 2048 [KW], €1393 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK30-3 + S800), vermogen 2937 [KW], €1997 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 200 BST), vermogen 1512 [KW], €1028 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau biedt de gemeente Haarlemmermeer een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.haarlemmermeer.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Badhoevedorp aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Op dat moment is zonneboiler + zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor de aansturing van de verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. De stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Mogelijk zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Badhoevedorp!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte door gebruik te maken van de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je stookt op houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een geselecteerde positie in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!