Zonneboiler Haarlemmermeer

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Haarlemmermeer? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Het product bestaat in de basis uit twee delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Middels onze vergelijker vind je praktische info die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Haarlemmermeer.

zonneboiler systeem installeren in 2151

 • Een zonneboiler is perfect om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2700.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1800.
 • Een doorsnee gezin in Haarlemmermeer verbruikt 1260 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 20%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €105 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2151
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Haarlemmermeer vergelijken

Het grootste deel van een gemiddelde energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies voor een professionele zonneboiler installateur in Haarlemmermeer! Middels zonneboilerrevolutie.nl vind je simpel en snel een erkende installateur die werkt in jullie regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente Haarlemmermeer. Of check kvinl.nl voor lijstjes met goede installatiebedrijven uit jullie streek. Hierna lees jij enkele adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Wees scherp op recensies en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld KviNL, Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt slim gebruik van zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Via het gesloten systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Wanneer de zon amper schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (de traditionele ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het systeem zorgt voor jouw sanitaire water en natuurlijk een warm huis (CV). Deze installatie bestaat uit zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? Dan zorgt de CV-brander voor de rest. In de basis een rendabele oplossing voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor woningen die veel warm water uit de kraan halen. Dankzij lagere prijzen, aanlokkelijke subsidies, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Haarlemmermeer. Dit apparaat kan nog duurzamer zijn i.c.m. een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als eerste heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Uiteraard moet je rekening houden met het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er installaties met een voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De meest recente kosten zonneboiler Haarlemmermeer komen gemiddeld uit tussen €2675 en €3650, met monteren & installeren. Deze duurzame installatie heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffervat, de montage en installatiekosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een interessante subsidie. Hierna vind je meer specificaties.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hierna vind je voor een variatie aan voorbeelden de geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. Vuistregel: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je kosten voor warm water. Omgerekend €155 per jaar (energieprijzen april 2024). De gasprijs stijgt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte investering Besparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.700€40
100 liter2€2.925 – €3.025€105
200 liter2€3.100 – €3.925€115
300 liter3€4.525 – €5.050€200
zonneboiler-kopen-haarlemmermeer

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  We vragen om jouw adres, naam en contactgegevens. Zo is het duidelijk naar wie de specificaties verzonden mag worden. Wat volgt is een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is belangrijk om duidelijk te hebben hoeveel stroom & gas de woning per jaar verbruikt. Op basis van deze statistieken kan het betreffende bedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningomschrijving

  Beschrijf de woning. Wat belangrijk is zijn de inhoud en of de woning goed geïsoleerd is. Relevant is ook wat voor soort dak de woning heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke andere systemen in de woning zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en dien de aanvraag definitief in. U krijgt binnen een paar dagen een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Haarlemmermeer (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze subsidie is recentelijk verder verhoogd. Iedere Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met toegewezen modellen. Alle artikelen die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €550 tot wel €1075. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Haarlemmermeer

 • Burg Spitzentechnologie (3 x Platinmaster SBS300 TW), vermogen 1970 [KW], €1340 subsidie.
 • Techneco (Toros Vision Solar 210L/7,5), vermogen 2767 [KW], €1882 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 2-30 HPC), vermogen 3553 [KW], €2416 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verstrekt de gemeente Haarlemmermeer wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Check www.haarlemmermeer.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Haarlemmermeer aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor een aangenaam warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Bovendien zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Haarlemmermeer!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte uit bijvoorbeeld de directe omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente