Zonneboiler Rozenburg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Rozenburg? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bespaart pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product wordt opgebouwd door twee aspecten: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door middel van zonneboilerrevolutie.nl doorzoek jij uitgebreide raadgeving die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Rozenburg.

zonneboiler systeem installeren in 3180

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4800.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1200.
 • Een gemiddelde woning in Haarlemmermeer verbruikt 1260 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 20%. Dit draait uit op een potentiële besparing tot wel €105 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode3180
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Rozenburg vergelijken

Meer dan de helft van van onze maandelijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en selecteer een competente zonneboiler installateur in Rozenburg! Dankzij onze website vind je moeiteloos een goede installateur die werkt in jullie regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Haarlemmermeer. Of klik door naar kvinl.nl waar je een database treft met goede installatiebedrijven in je omgeving. In onderstaande box check jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Wees scherp op recensies en certificaten en keurmerken. Bekijk eens Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Aan de hand van zon warmte kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Van november tot en met februari wordt het water niet warm genoeg. Geen nood, dan is er de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het systeem is er voor 2 zaken: warm tapwater en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame product behelst zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? In die situatie regelt de CV-brander de rest. Vooral eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Wegens lage aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Rozenburg. Dit apparaat is goed te combineren met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de eerste plaats heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Daarnaast moet er ruimte zijn voor het voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag zijn er structuren met een warm-water voorraad buffersysteem die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Rozenburg komen gemiddeld uit tussen €2950 en €3050, inclusief plaatsing. Dit systeem heeft een typische levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een interessante subsidie. In het volgende kopje check jij uitgebreide info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema vind jij voor een paar omstandigheden de totaalprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe korter de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €85 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De gasprijs stijgt, dit maakt de investering nog interessanter.

Vat inhoudCollectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.600€45
100 liter2€2.825 – €3.075€85
200 liter2€3.150 – €4.000€140
300 liter3€4.450 – €5.200€175
zonneboiler-kopen-rozenburg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Dit zijn adres en contactgegevens. Zo is het helder naar wie de productinfo verzonden mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas en elektriciteit het huis per jaar nodig heeft. Via deze statistieken kan de specialist een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huistypering

  Vertel ons wat meer over de woning. Denk aan aantal kamers en de isolatiewaarden. Vergeet ook niet het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combi met ketel en zonne-energie? Vertel ook welke duurzame energiebronnen er aanwezig zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. Je ontvangt binnen een week een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Rozenburg (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze regeling is in 2017 verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met toegewezen modellen. Alle merken die staan op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies wisselen tussen de €525 tot €1825. Let op de volgende regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Rozenburg

 • 2-improve energy (300CS2ww2xpro24), vermogen 3443 [KW], €2341 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 2-24CPC met spiegel), vermogen 3519 [KW], €2393 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-60T/TWL-KER-500L-B), vermogen 3458 [KW], €2351 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie hanteert de gemeente Haarlemmermeer soms een extra tegemoetkoming. Check www.haarlemmermeer.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Rozenburg aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Ook zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Rozenburg!

 • Warmtepomp: wint energie door gebruik te maken van de lucht of stromend water.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte wordt geleverd door een fabriek. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!