Zonneboiler Poortugaal

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Poortugaal? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt grofweg de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door 2 delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker vind jij waardevolle info die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Poortugaal.

zonneboiler systeem installeren in 3171

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3300.
 • Subsidies lopen op tot wel €1550.
 • Een alledaags huishouden in Albrandswaard verbruikt 1280 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 14%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €80 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlbrandswaard
Postcode3171
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Poortugaal vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en om water op te warmen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in Poortugaal! Middels deze website vind je simpel en snel een betrouwbare installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Albrandswaard. Of bezoek echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met ervaren installatiebedrijven uit de buurt. Verderop tref je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op ervaringen van anderen en certificering. Dit zijn o.a. VCA, Sterkin, Solar Keymark, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking van het systeem: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door de zonneschijn vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Gebruikmakend van het buizensysteem wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water buffervat. In het najaar is de werking niet optimaal. In zo’n geval kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Deze zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het product is er voor 2 zaken: warm tapwater (douche, keuken) en de centrale verwarming. Deze duurzame installatie houdt in: een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? Dan is de CV-brander nodig. Bovenal aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten die veel warm water gebruiken. Wegens lage winkelprijzen, hoge tegemoetkomingen, een lagere energierekening en bewustere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Poortugaal. Deze oplossing is goed te combineren met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als randvoorwaarde moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Natuurlijk is er nog het buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit ogenblik zijn er oplossingen het buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De verwachte kosten zonneboiler Poortugaal zitten gemiddeld tussen €2825 en €3850, inclusief installeren. Dit milieuvriendelijke product heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het totale kostenplaatje komt tot stand door het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een mooie subsidie. Hierna lees je uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hieronder vind je voor diverse voorbeeldsituaties de investering en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe korter de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €70 per jaar (gasprijzen mei 2024). Het gastarief gaat toenemen, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.575€50
100 liter2€2.775 – €3.000€75
200 liter2€3.125 – €4.000€135
300 liter3€4.450 – €5.200€185
zonneboiler-kopen-poortugaal

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn adres en contactgegevens. Belangrijk, want zo is het duidelijk naar wie de informatie toegezonden kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is makkelijk om te weten hoeveel elektra + gas je op dit moment verbruikt. Met het verbruik kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Woningtypering

  Beschrijf uw huis. Denk aan de inhoud en welke isolatie er is aangebracht. Relevant is ook wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combi met ketel en zonne-energie? Schets tevens welke alternatieve energiesystemen er eventueel al zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verzend het formulier. Je krijgt z.s.m. een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Poortugaal (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid werd in 2017 verder verruimd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle installaties die benoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen uiteen tussen de €425 tot wel €1625. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Poortugaal

 • 2-improve energy (300CS2ww2xpro18), vermogen 3149 [KW], €2141 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 1-24CPC met spiegel), vermogen 1979 [KW], €1346 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-50T/TWL-KER-500L-B), vermogen 2297 [KW], €1562 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Albrandswaard een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.albrandswaard.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Poortugaal aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor de aansturing van de verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Eveneens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Poortugaal!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte uit bijv. de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een geselecteerde positie in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!