Zonneboiler Heerjansdam

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Heerjansdam? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat in de basis uit twee zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water buffervat. D.m.v. onze website tref jij handige toelichtingen aangaande een zonneboiler kopen in Heerjansdam.

zonneboiler systeem installeren in 2995

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4600.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1300.
 • Een gemiddeld huishouden in Zwijndrecht stookt 1260 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 13%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €145 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZwijndrecht
Postcode2995
Netnummer078 (+3178)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een zonneboiler installateur in Heerjansdam vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in Heerjansdam! Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl check je eenvoudig een geschikte installateur die actief is in jouw plaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Zwijndrecht. Of bezoek echteinstallateur.nl voor informatie over betrouwbare installatiebedrijven in de regio. In de volgende paragraaf bekijk je belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijke installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Bijvoorbeeld Sterkin, Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Aan de hand van het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat. In het najaar is de werking niet optimaal. Dan hebben we dan een naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie kan gebruikt worden voor jouw sanitaire water en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame systeem behelst geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? Op deze momenten springt de CV-brander bij. Met name een rendabele oplossing voor grote gezinnen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor consumenten met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van scherpe prijzen, overheidssubsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Heerjansdam. Dit systeem rendeert ook uitstekend samen met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als eerste is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Daarnaast plaatsen ze ook het voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er installaties met het voorraadvat voor heet water (buffervat) die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler Heerjansdam vinden we terug ergens tussen de €2525 en €3400, met montage. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor doorgaans 23 tot 27 jaar. Het tarief kan men berekenen met het aantal zonnecollectors, de specificaties van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een mooie subsidie. Verderop bekijk jij hierover meer info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de onderstaande weergave ontdek je voor een variatie aan omstandigheden de aanschafprijzen en een schatting van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat is +/- €175 per jaar (energieprijzen juli 2024). Het gastarief gaat toenemen, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Besparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.525€45
100 liter2€2.925 – €3.050€100
200 liter2€3.250 – €3.825€135
300 liter3€4.500 – €5.250€180
zonneboiler-kopen-heerjansdam

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zodanig weten we naar wie de specificaties aangeleverd mag worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is essentieel om te weten hoeveel elektriciteit en gas je op dit moment verbruikt. Middels deze informatie kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Huisomschrijving

  Eigenschappen van de woning ingeven. Je kunt denken aan woonoppervlak en staat van isolatie. Relevant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er in jouw huis staan (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. Jij krijgt binnen een week een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Heerjansdam (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze is recentelijk extra gestimuleerd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Op de website van RVO treft u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle merken die staan op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €875 tot €1600. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Heerjansdam

 • 2-improve energy (300AXHE1wwpro18), vermogen 1688 [KW], €1148 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 2-24HeatPipeCollector), vermogen 2271 [KW], €1544 subsidie.
 • Viessmann (Vitosol 300hp-cv-750), vermogen 3068 [KW], €2086 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOhanteert de gemeente Zwijndrecht soms een extra tegemoetkoming. Bekijk www.zwijndrecht.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Heerjansdam aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? In dat geval is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor een (CV) warm huis (bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Heerjansdam!

 • Warmtepomp: genereert energie uit bijv. de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte in samenwerking met bijv. lokale industrie. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!