Zonneboiler Goudriaan

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Goudriaan? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Het product wordt gevormd door 2 aspecten: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker doorzoek jij actuele adviezen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Goudriaan.

zonneboiler systeem installeren in 2977

 • Een zonneboiler is een ideale manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4300.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €850.
 • Een gemiddeld gezin in Molenwaard stookt 1420 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 16%. Dit draait uit op een leuke kostenbesparing van wel €105 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2977
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Goudriaan vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening komt door het verbruik van gas. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies altijd een geschikte zonneboiler installateur in Goudriaan! Dankzij de zonneboiler-vergelijker ontdek je verrassend eenvoudig een erkende installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Molenwaard. Of klik door naar de website kvinl.nl voor lijstjes met goede installateurs in de buurt. In de volgende paragraaf achterhaal je een aantal tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Zo’n systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Bekijk ook ervaringen van anderen en relevante keurmerken. Je kunt denken aan Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Aan de hand van het leidingstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat. In de koudere maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product is toepasbaar voor je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In die situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Met name aantrekkelijk voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Dankzij interessante aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Goudriaan. Deze setup wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als randvoorwaarde moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop moet je rekening houden met het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er oplossingen het buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Goudriaan fluctueren tussen de €2925 en €4350, met installatie. Dit systeem heeft een typische levensduur van maximaal 30 jaar. Het tarief kan men berekenen met de aard van de zonnecollectoren, de capaciteit van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt tref jij hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de tabel hieronder check je voor verschillende gevallen de aanschafprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Experts zeggen vaak: een 4-koppig gezin bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is circa €95 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De prijs voor gas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.650€70
100 liter2€2.850 – €3.025€100
200 liter2€3.175 – €3.875€120
300 liter3€4.525 – €5.100€185
zonneboiler-kopen-goudriaan

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dit zijn adres en contactgegevens. Dan weten wij ook naar wie de specificaties verzonden moet worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is nodig om boven water te krijgen hoeveel elektriciteit + gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Middels deze statistieken kan het betreffende bedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type woning

  Beschrijf uw huis. Denk aan de inhoud en of de woning goed geïsoleerd is. Relevant is ook wat voor soort dak de woning heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combiketel inclusief zonnepanelen? Benoem ook welke duurzame warmtebronnen aanwezig zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op de versturen-knop. Je krijgt binnen afzienbare tijd een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Goudriaan (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is recent verder verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) kan men een apparatenlijst vinden met alle merken en modellen. Alle merken die benoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €925 tot €1525. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Goudriaan

 • 2-improve energy (200AXHE1wwpro24), vermogen 1952 [KW], €1327 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 1-24HeatPipeCollector), vermogen 1694 [KW], €1152 subsidie.
 • Viessmann (Vitosol 300hp-cv-400), vermogen 1962 [KW], €1334 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling faciliteert de gemeente Molenwaard wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Ga naar www.gemeentemolenwaard.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Goudriaan aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? Goed nieuws, want dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Goudriaan!

 • De warmtepomp: wint warmte uit bijvoorbeeld de directe omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!