Zonneboiler Molenaarsgraaf

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Molenaarsgraaf? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart grofweg de helft op je kosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie kent 2 zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Met behulp van onze vergelijker bekijk je accurate adviezen over een zonneboiler kopen in Molenaarsgraaf.

zonneboiler systeem installeren in 2973

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2500.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €750.
 • Een gemiddeld huishouden in Molenwaard verbruikt 1420 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 12%. Concreet: een mogelijk besparing van wel €80 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2973
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Molenaarsgraaf vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een goede zonneboiler installateur in Molenaarsgraaf! Geholpen door de zonneboiler-vergelijker tref je moeiteloos een geschikte installateur uit de omgeving. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Molenwaard. Of klik door naar de website Qbis.nl voor een database met ervaren installatiebedrijven in de regio. Bijgaand vind jij nog wat adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld Sterkin, Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. D.m.v. zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Gebruikmakend van het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de winter wordt het water niet warm genoeg. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (de HR-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit duurzame product kan gebruikt worden voor je tapwaterbehoefte en verwarming (CV-installatie). Deze milieuvriendelijke installatie behelst een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? In dat geval zorgt de CV-brander voor de rest. Vooral relevant voor bovengemiddelde woningen die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor mensen die veel warm water gebruiken. Wegens lage winkelprijzen, RVO subsidie, een lagere energierekening en bewustere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Molenaarsgraaf. De (zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Uiteraard is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop plaatsen ze ook het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor het buffervat t.b.v. verwarmd water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Molenaarsgraaf variëren tussen €2400 en €4250, met monteren & installeren. Deze installatie kan worden gebruik voor een periode van om en nabij de 25 jaar. De investering wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, de capaciteit van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl tref je meer specificaties.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hierna check jij voor diverse gevallen de geschatte prijs en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €140 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.300 – €2.700€70
100 liter2€2.800 – €3.100€90
200 liter2€3.200 – €4.000€120
300 liter3€4.500 – €5.050€200
zonneboiler-kopen-molenaarsgraaf

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zo weten we naar wie de betreffende informatie verstuurd kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is handig om boven water te krijgen hoeveel gas en elektra je op dit moment verbruikt. Op basis van deze data kan het installatiebedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan de grootte en welke isolatie er is aangebracht. Interessant is ook het soort dak (schuin of plat) en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie met zonnepanelen en ketel? Beschrijf ook welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur het formulier. U krijgt z.s.m. een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Molenaarsgraaf (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze tegemoetkoming werd twee jaar geleden verder verhoogd. Iedere consument die kiest voor een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Via RVO.nl staat een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle merken die beschreven staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen al gauw op van €925 tot €1350. Let op de volgende regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Molenaarsgraaf

 • Citrin Solar (Zonneboiler TWS300+2xCS500), vermogen 1679 [KW], €1142 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 1-30HeatPipeCollector), vermogen 1939 [KW], €1319 subsidie.
 • DOMA FLEX Allu (2,055×5,095m opdaksysteem), vermogen 3395 [KW], €2309 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling geeft de gemeente Molenwaard een speciale lokale tegemoetkoming. Bekijk www.gemeentemolenwaard.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Molenaarsgraaf aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In dat geval is een zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Daarnaast kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Molenaarsgraaf!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte a.d.h.v. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een afgebakende plek in huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte wordt geleverd door o.a. plaatselijke bedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!