Zonneboiler Waal

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Waal? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bespaart grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame product bestaat uit 2 toepassingen: natuurlijk een zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Dankzij deze website ontdek je omvangrijke informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in Waal.

zonneboiler systeem installeren in 2968

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3300.
 • De subsidies lopen op tot €1750.
 • Een alledaags huishouden in Molenwaard gebruikt 1420 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 12%. Dit draait uit op een flinke geldbesparing van wel €150 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2968
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Waal vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en maak een keuze voor een geschikte zonneboiler installateur in Waal! Dankzij deze pagina ontdek je zonder problemen een competente installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Molenwaard. Of bezoek de website Qbis.nl voor informatie over ervaren installateurs in de buurt. Onderstaand ontdek je enkele adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Controleer ook op referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, VCA, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan het wel 90 graden worden. Via het buizensysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat voor warm tapwater. In koude maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In zo’n geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het product is toepasbaar voor het warme water en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame product bevat o.a. een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? In zo’n geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de basis relevant voor grotere huizen die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen die veel warm water gebruiken. Dankzij interessante aanschafprijzen, ISDE subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Waal. Dit apparaat is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Daarnaast is er nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit moment zijn er structuren met het buffervat t.b.v. verwarmd water onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Waal schommelen tussen de €2825 en €3800, met installatie. Dit duurzame product kan worden gebruik voor maximaal 30 jaar. De totaalprijs wordt vastgesteld door de aard van de zonnecollectoren, de eigenschappen van een warm-water voorraad buffersysteem, de plaatsingskosten en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een interessante subsidie. Op deze pagina vind je meer specificaties.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende schema vind jij voor een aantal mogelijkheden de kostprijzen en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan wordt de investering rendabeler. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Experts zeggen vaak: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat resulteert in €65 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). Gas wordt duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Vat inhoudCollectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.625€70
100 liter2€2.800 – €3.025€85
200 liter2€3.200 – €4.000€130
300 liter3€4.475 – €5.100€185
zonneboiler-kopen-waal

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Relevant zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Dan is het helder naar wie de productinfo toegezonden mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is makkelijk om boven water te krijgen hoeveel gas + elektriciteit je op dit moment verbruikt. Met deze gegevens kan het installatiebedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Wat belangrijk is zijn de omvang en de isolatiewaarden. Wat we ook graag willen weten is het type dak en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Beschrijf ook of er ook andere duurzame energiebronnen in jouw huis staan (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op verstuur. Er volgt z.s.m. een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Waal (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid is twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Via het RVO platform download u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle types op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies variëren van €825 tot €1425. Wel zijn er een aantal regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Waal

 • Citrin Solar (Zonneboiler TSS300+2xCS150), vermogen 1276 [KW], €868 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 200L 1-24CPC met spiegel), vermogen 1936 [KW], €1316 subsidie.
 • DOMA FLEX Allu (1,595×6,105m opdaksysteem), vermogen 3327 [KW], €2262 subsidie.

In aanvulling op de subsidie van het RVOverstrekt de gemeente Molenwaard soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.gemeentemolenwaard.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Waal aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler de moeite waard. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor de aansturing van de verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Mogelijk zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Waal!

 • De warmtepomp: haalt warmte via ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!