Zonneboiler Streefkerk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Streefkerk? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt circa de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door 2 zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Via onze website check je actuele adviezen aangaande een zonneboiler kopen in Streefkerk.

zonneboiler systeem installeren in 2959

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4400.
 • Subsidies lopen op tot wel €1150.
 • Een standaard woning in Molenwaard verbruikt 1420 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 12%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €160 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2959
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Streefkerk vergelijken

Het leeuwendeel van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Streefkerk! Geholpen door onze tool check je snel een vakbekwame installateur in jouw eigen woonplaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Molenwaard. Of check kvinl.nl waar je een database treft met geschikte installateurs in de regio. Onderstaand tref jij enkele adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Zo’n systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Houd ook rekening met ervaringen van anderen en voorwaarden (keurmerken). Dit zijn o.a. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om water op te warmen. De werking is als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door middel van het gesloten systeem wordt de hitte overgebracht op het buffervat voor warm tapwater. In de herfst en winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De zonneboiler combiketel is een combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem is geschikt voor heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). Dit product wordt gekenmerkt door een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? Op deze momenten springt de CV-brander bij. Met name een rendabele oplossing voor grote woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Wegens scherpe prijzen, ISDE subsidie, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Streefkerk. Zo’n systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als eerste moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Ook is er nog het buffervat voor warm tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Streefkerk zitten gemiddeld tussen €2650 en €4000, met installatie. Dit systeem heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op het soort zonnecollectoren, de capaciteit van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een duurzaamheidssubsidie. Op onze website ontdek jij een nadere toelichting.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht ontdek jij voor meerdere mogelijkheden de geschatte prijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is plus minus €100 per jaar (gasprijzen juni 2024). De prijs voor gas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatCollectorenRealistische prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.350 – €2.575€60
100 liter2€2.850 – €3.100€75
200 liter2€3.125 – €3.850€125
300 liter3€4.450 – €5.400€180
zonneboiler-kopen-streefkerk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Relevant zijn adres en contactgegevens. Belangrijk, want zo komen wij erachter naar wie de benodigde info aangeleverd mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is essentieel om na te gaan hoeveel gas en stroomer op het adres wordt gebruikt. Met behulp van deze informatie kan het installatiebedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan woonoppervlakte in m2 en staat van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het soort dak (schuin of plat) en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Geef aan welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. Er volgt zeer binnenkort een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Streefkerk (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze regeling werd in 2017 extra gestimuleerd. Iedereen die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl staat een database / apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle modellen die benoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies schommelen tussen de €925 tot €1250. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Streefkerk

 • Thermics Energie (Aqua DTH premium 400L-3DTH2,0), vermogen 3120 [KW], €2122 subsidie.
 • Econo (M54HPCPC-150-H1), vermogen 3457 [KW], €2351 subsidie.
 • DOMA FLEX Allu (1,135×6,105m opdaksysteem), vermogen 2957 [KW], €2011 subsidie.

Naast de landelijke subsidie levert de gemeente Molenwaard een speciale lokale tegemoetkoming. Doorzoek www.gemeentemolenwaard.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Streefkerk aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor de aansturing van de verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je gaat veel minder gas verbruiken, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Streefkerk!

 • Een warmtepomp: haalt energie uit onder andere bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in de kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. productiebedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!