Zonneboiler Ouderkerk aan den IJssel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Ouderkerk aan den IJssel? Via een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt circa de helft van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie wordt opgebouwd door 2 delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Dankzij onze tool doorzoek je actuele raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Ouderkerk aan den IJssel.

zonneboiler systeem installeren in 2935

 • Een zonneboiler is perfect om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3200.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1900.
 • Een doorsnee huishouden in Krimpenerwaard gebruikt 1380 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 11%. Concreet: een aantrekkelijke kostenbesparing tot €65 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2935
Netnummer0180 (+31180)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Ouderkerk aan den IJssel vergelijken

Het grootste deel van een gemiddelde energierekening is puur gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga in zee met een professionele zonneboiler installateur in Ouderkerk aan den IJssel! Dankzij deze pagina tref je probleemloos een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Krimpenerwaard. Of probeer Qbis.nl waar je een database treft met professionele installateurs uit jouw provincie. Verderop check jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Denk aan Sterkin, Solar Keymark, VCA, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de warmte van de zon kan het wel 90 graden worden. Via het modulaire systeem wordt de hitte overgebracht op het buffervat voor warm tapwater. Van november tot en met februari zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit wordt steeds meer toegepast. De zonneboiler combiketel is een combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze installatie regelt warm tapwater en een warme woning. Dit systeem bevat o.a. zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? In zo’n geval is de CV-brander nodig. Zeker interessant voor grote woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van dalende prijzen, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Ouderkerk aan den IJssel. Dit systeem is goed te combineren met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Allereerst moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat bedekt dus niet een heel dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Uiteraard heb je een plekje nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Hedendaags zijn er installaties met het buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Ouderkerk aan den IJssel zitten gemiddeld tussen €2800 en €3000, met monteren & installeren. Dit systeem hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecollectors, de grootte van het voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een interessante subsidie. In het volgende kopje bekijk je meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor een paar situatiesde kostprijs en een raming van de potentiële besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan wordt de investering rendabeler. Ga uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. De stelregel is: een familie met 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €60 per jaar (energieprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.650€65
100 liter2€2.900 – €3.150€75
200 liter2€3.225 – €3.950€110
300 liter3€4.575 – €5.250€150
zonneboiler-kopen-ouderkerk-aan-den-ijssel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Dan weten we naar wie de informatie toegezonden kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is noodzakelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas en elektra er op het adres wordt gebruikt. Middels deze statistieken kan de deskundige bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type woning

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan de grootte en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met wat voor dak het huis heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Benoem ook welke duurzame warmtebronnen in de woning zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur het formulier. U ontvangt zeer binnenkort een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Ouderkerk aan den IJssel (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid is 2 jaar geleden verder verruimd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Op de site van RVO staat een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle apparaten die daarin genoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €625 tot wel €1650. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Ouderkerk aan den IJssel

 • Spring Solar (SH 800), vermogen 2974 [KW], €2022 subsidie.
 • Thercon (WAH500SA – 2x SCIV20), vermogen 1841 [KW], €1252 subsidie.
 • DOMA FLEX Allu (1,135×3,075m opdaksysteem), vermogen 1629 [KW], €1108 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Krimpenerwaard wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Zie www.krimpenerwaard.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Ouderkerk aan den IJssel aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In dat geval is zonneboiler + zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Ook zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Ouderkerk aan den IJssel!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Je stookt op houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!