Zonneboiler Ammerstol

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Ammerstol? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gevormd door 2 aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een voorraadvat voor warm water. Met behulp van de zonneboiler-vergelijker lees je uitgebreide adviezen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Ammerstol.

zonneboiler systeem installeren in 2865

 • Een zonneboiler is een handige manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2500.
 • De subsidies lopen op tot €1550.
 • Een gemiddeld huishouden in Krimpenerwaard gebruikt 1380 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 11%. Oftewel, een leuke kostenbesparing van wel €55 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2865
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Ammerstol vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga voor een erkende zonneboiler installateur in Ammerstol! Dankzij zonneboilerrevolutie.nl vind je eenvoudig een competente installateur uit de omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Krimpenerwaard. Of probeer de website echteinstallateur.nl voor lijstjes met erkende installatiebedrijven uit de buurt. In de volgende paragraaf lees jij een aantal tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Zo’n systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Controleer ook op ervaringen van anderen en eventuele keurmerken. Zoals bijv. Solar Keymark, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zonnewarmte en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door middel van het buizenstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In koude maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig is er de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Deze zonneboiler combiketel is een koppeling van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit duurzame systeem zorgt voor het warme water en aangename temperaturen (CV). Het systeem wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. Voornamelijk toegepast door bovengemiddelde woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor woningen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. beperkte aanschafkosten, hoge subsidies, een mooie besparing op energiekosten en minder uitstoot van CO-2 neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Ammerstol. Dit systeem wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als randvoorwaarde is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat bedekt dus niet een heel dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Verder heb je een plekje nodig voor het voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit ogenblik zijn er voorbeelden met het buffervat t.b.v. verwarmd water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De actuele kosten zonneboiler Ammerstol schommelen tussen de €2550 en €4000, met installatie. Deze milieuvriendelijke installatie gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. Het totale kostenplaatje wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, het volume van het voorraadvat voor warm water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een aantrekkelijke subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl ontdek je een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk je voor verschillende gevallen de aanschafprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Uitgangspunt: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Je komt uit op €100 op jaarbasis (gasprijzen mei 2024). De prijs van aardgas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte investering Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.150 – €2.575€65
100 liter2€2.825 – €3.075€90
200 liter2€3.175 – €3.850€145
300 liter3€4.425 – €5.150€195
zonneboiler-kopen-ammerstol

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Relevant zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Daarmee komen wij erachter naar wie de specificaties verzonden kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is essentieel om na te gaan hoeveel elektra + gas je op dit moment verbruikt. Op basis van deze gegevens kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Woningtypering

  Verstel details over uw huis. Het betreft de omvang en leeftijd woning / mate van isolatie. Relevant is ook het type dak en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen geplaatst zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verzend het formulier. U krijgt snel een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Ammerstol (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze regeling is in 2017 verder verruimd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle producten die beschreven staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies schommelen tussen de €875 tot wel €1800. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Ammerstol

 • Solarbayer (Silversun 2.02 Silversun – Paket 5+ HSK-SLS 800), vermogen 2552 [KW], €1735 subsidie.
 • Thercon (WAH300SA – 2x SCO210M4), vermogen 1673 [KW], €1138 subsidie.
 • Solmax (820-4f-slm), vermogen 3333 [KW], €2266 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau biedt de gemeente Krimpenerwaard wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Check www.krimpenerwaard.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Ammerstol aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor de aansturing van de verwarming (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je stroomverbruik stijgt. De stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarnaast zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Ammerstol!

 • Warmtepomp: wint warmte uit bijv. de directe omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Het systeem draait op speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. industriële ondernemingen. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!