Zonneboiler Gouderak

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Gouderak? Via een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door 2 toepassingen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water buffervat. Via de zonneboiler-vergelijker vind je waardevolle gegevens aangaande een zonneboiler kopen in Gouderak.

zonneboiler systeem installeren in 2831

 • Een zonneboiler is een slimme manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2800.
 • De subsidies lopen op tot €1350.
 • Een alledaags gezin in Krimpenerwaard gebruikt 1380 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 14%. Dit mondt uit in een mogelijk besparing van wel €85 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2831
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Gouderak vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga voor een geschikte zonneboiler installateur in Gouderak! Dankzij de zonneboiler-vergelijker tref je moeiteloos een betrouwbare installateur werkzaam in jouw omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Krimpenerwaard. Of klik door naar echteinstallateur.nl waar je een database treft met betrouwbare installatiebedrijven in de buurt. In onderstaande box vind je een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op klantervaringen en certificaten en keurmerken. Denk aan Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. Wanneer de zon amper schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan is er de naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze duurzame installatie voorziet in heet water in huis en de centrale verwarming. De installatie wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op deze momenten regelt de CV-brander de rest. Met name eenvoudig toe te passen voor huishoudens van minimaal 4 mensen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor woningen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Wegens lagere prijzen, hoge tegemoetkomingen, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Gouderak. Deze setup werkt ook uitstekend in combinatie met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Uiteraard moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze krachtige collectors zijn 2 – 5 m2 groot, in de regel is dit dan ook geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens hebben we nog het buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er oplossingen het voorraadvat voor warm water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De geschatte kosten zonneboiler Gouderak vinden we terug ergens tussen de €2700 en €3000, met installatie inclusief. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, de inhoud van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een tegemoetkoming vanuit de overheid. Als je iets verders scrollt lees jij een gedetailleerde omschrijving.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder tref je voor meerdere gevallen de aanschafprijzen en een indicatie van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan stijgt het rendement. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Experts zeggen vaak: een 4-koppig gezin bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €75 per jaar (energieprijzen april 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.500€40
100 liter2€2.800 – €3.050€90
200 liter2€3.175 – €3.925€145
300 liter3€4.500 – €5.100€200
zonneboiler-kopen-gouderak

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  We vragen om jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Dan komen wij erachter naar wie de productinfo toegezonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is essentieel om inzicht te hebben in hoeveel gas en elektriciteit je op dit moment verbruikt. Aan de hand van deze info kan de specialist een goed advies geven.

 3. Soort woning

  Beschrijf de woning. Het betreft woonoppervlak en de staat van de isolatie. Interessant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Geef aan welke andere systemen beschikbaar zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. Er volgt z.s.m. een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Gouderak (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd jaren geleden verder verruimd. Elke Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarin alle modellen. Alle apparaten die staan op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies wisselen tussen de €500 tot wel €1550. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Gouderak

 • Solarbayer (Silversun 2.02 Silversun – Paket 4+ HSK-SLS 500), vermogen 2336 [KW], €1588 subsidie.
 • Thercon (WAH300SA – 1x SCIV30), vermogen 1573 [KW], €1070 subsidie.
 • Solmax (512-3f-slm), vermogen 3007 [KW], €2045 subsidie.

Afgezien van de welbekende ISDE-subsidie van het RVO hanteert de gemeente Krimpenerwaard een speciale lokale tegemoetkoming. Zie www.krimpenerwaard.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Gouderak aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb jij een groot dakoppervlak? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor een aangenaam warm huis (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Bovendien vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Gouderak!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte middels de directe omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een afgebakende plek in huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!