Zonneboiler Krimpenerwaard

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Krimpenerwaard? Middels een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie komt tot stand door twee aspecten: een zonnecollector op het dak en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Aan de hand van onze tool bekijk jij praktische toelichtingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Krimpenerwaard.

zonneboiler systeem installeren in 2855

 • Een zonneboiler is een slimme manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3100.
 • Subsidies lopen op tot wel €1350.
 • Een gemiddeld huishouden in Krimpenerwaard stookt 1380 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 18%. Concreet: een flinke geldbesparing van wel €135 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2855
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Krimpenerwaard vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm tapwater. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga voor een goede zonneboiler installateur in Krimpenerwaard! Door gebruik te maken van onze website bekijk je verrassend eenvoudig een vakbekwame installateur in jouw eigen regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Krimpenerwaard. Of bezoek kvinl.nl voor informatie over competente installatiebedrijven in je omgeving. Hierna ontdek je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Zo’n systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Controleer ook op recensies en relevante keurmerken. Zoals bijv. Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Via warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van het gesloten systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Wanneer de zon amper schijnt wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval is er de naverwarmer (de HR-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product draagt zorg voor warm tapwater en natuurlijk een warm huis (CV). Dit product houdt in: een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten is de CV-brander nodig. Vooral toegepast door gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door lagere prijzen, hoge tegemoetkomingen, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Krimpenerwaard. Een zonneboiler is goed te combineren met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Vanzelfsprekend moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze krachtige collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Ook is er nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor warm water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De kosten zonneboiler Krimpenerwaard vinden we terug ergens tussen de €2875 en €3250, waarbij installatie is inbegrepen. Dit duurzame product heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. De feitelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en installatie + onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. Verderop bekijk je hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema bekijk jij voor enkele voorbeelden de aanschafprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €115 op jaarbasis (gasprijzen april 2024). Het gastarief gaat toenemen, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatCollectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.600€70
100 liter2€2.750 – €3.075€90
200 liter2€3.200 – €4.000€120
300 liter3€4.550 – €5.100€180
zonneboiler-kopen-krimpenerwaard

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Op die manier komen wij erachter naar wie verdere info verstuurd kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is van belang om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit + gas er verbruikt wordt. Op basis van het energieverbruik kan de specialist bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type woning

  Definieer uw woning eigenschappen. Denk aan woonoppervlakte in m2 en leeftijd woning / mate van isolatie. Interessant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie met zonnepanelen en ketel? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verzend het formulier. U ontvangt binnen afzienbare tijd een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Krimpenerwaard (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze subsidie werd jaren geleden verder verruimd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Via de overheid (RVO) download u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle installaties die beschreven staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen al gauw op van €400 tot wel €1675. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Krimpenerwaard

 • Hetzonneboilerhuis (set 50 +SO.400), vermogen 2292 [KW], €1559 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 300 PAWT), vermogen 2027 [KW], €1378 subsidie.
 • HRsolar (3xHPC2,5 & MFS600S), vermogen 3244 [KW], €2206 subsidie.

Afgezien van de landelijke subsidie geeft de gemeente Krimpenerwaard een groene lening of kleine subsidie. Ga naar www.krimpenerwaard.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Krimpenerwaard aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is je dak groot genoeg? In dat geval is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet jou van een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Mogelijk zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Krimpenerwaard!

 • Warmtepomp: genereert warmte uit onder andere ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. een industrieterrein. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente