Zonneboiler Gouda

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Gouda? Dankzij het zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt ongeveer 50% van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie kent 2 zaken: de zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. D.m.v. onze tool check jij accurate info die helpen bij een zonneboiler kopen in Gouda.

zonneboiler systeem installeren in 2801

 • Een zonneboiler is een populaire manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4300.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €950.
 • Een standaard woning in Gouda stookt 1110 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 12%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €130 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGouda
Postcode2801
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31110 M3
Stroomverbruik kWh2570 kWh
Gemiddelde energierekening€130,00

Een zonneboiler installateur in Gouda vergelijken

Het leeuwendeel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en maak een keuze voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Gouda! Door gebruik te maken van onze vergelijker achterhaal je moeiteloos een geschikte installateur in jouw eigen woonplaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Gouda. Of ga naar Qbis.nl of Kvinl.nl waar je een database treft met ervaren installateurs uit de gemeente. Onderstaand lees je een aantal tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Bekijk ook verhalen van andere klanten en eventuele keurmerken. Denk aan VCA, Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door warme lucht (zon) vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). D.m.v. het gesloten systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de herfst en winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dit scenario is er de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit product kan benut worden voor het warme water en uiteraard centrale verwarming. Het product wordt gevormd door zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? In een dergelijke situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Zeker eenvoudig toe te passen voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor families die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Vanwege interessante aanschafprijzen, ISDE subsidie, een interessante besparing en beperkte CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Gouda. De (zonneboiler is goed te combineren met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Uiteraard heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Verder heb je ruimte nodig voor het voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit moment zijn er oplossingen een warm-water voorraad buffersysteem verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Gouda liggen tussen de €2425 en €3200, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke product heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door de grootte van de zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat voor warm water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een royale subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl bekijk je een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder ontdek je voor verscheide mogelijkheden de kosten en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan wordt de investering rendabeler. Een regulier huishouden verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €55 per jaar (gasprijzen juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatCollectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.575€45
100 liter2€2.825 – €3.100€95
200 liter2€3.175 – €3.925€110
300 liter3€4.600 – €5.400€170
zonneboiler-kopen-gouda

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Denk aan jouw adres, naam en contactgegevens. Op die manier weten wij ook naar wie de specificaties toegezonden mag worden. Wat volgt is een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is handig om onderzoek te doen naar hoeveel stroom & gas je op dit moment verbruikt. Met het verbruik kan de deskundige bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan de omvang en leeftijd woning / mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Geef aan wat precies de behoefte is. Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Omschrijf daarnaast of er ook andere duurzame energiebronnen geplaatst zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en dien de aanvraag definitief in. Er volgt binnen een paar dagen een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Gouda (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid werd twee jaar geleden uitgebreid. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, komt in aanmerking. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met alle merken en modellen. Alle producten die staan op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies liggen tussen de €775 tot €1100. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Gouda

 • Hetzonneboilerhuis (set 30 + SO.300), vermogen 1981 [KW], €1347 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 200 BSH), vermogen 1517 [KW], €1032 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Nero col 6,4m²-HSP1 500A+), vermogen 2771 [KW], €1884 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVOfaciliteert de gemeente Gouda wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Check www.gouda.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Gouda aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In zo’n scenario de zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor de aansturing van de verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Gouda!

 • Warmtepomp: onttrekt energie middels bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifiek gebied in de woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van plaatselijke bedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!