Zonneboiler Lansingerland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Lansingerland? Middels een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door twee onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door middel van onze tool ontdek je waardevolle aanbevelingen over een zonneboiler kopen in Lansingerland.

zonneboiler systeem installeren in 2665

  • Een zonneboiler is een slimme manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
  • Prijs: gemiddelde prijs rond €3300.
  • Een subsidie bedraagt al gauw €950.
  • Een gemiddeld gezin in Lansingerland gebruikt 1190 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 14%. Dit draait uit op een aantrekkelijke kostenbesparing tot €60 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLansingerland
Postcode2665
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Lansingerland vergelijken

Het grootste deel van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Lansingerland! Geholpen door onze vergelijker achterhaal je zonder problemen een geschikte installateur in jouw eigen woonplaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente Lansingerland. Of benader de website kvinl.nl voor actuele overzichten met competente installatiebedrijven uit jouw provincie. In onderstaande box lees je diverse aanbevelingen.

  • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
  • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Zo’n systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
  • Controleer ook op recensies en certificering. Je kunt denken aan Sterkin, Zonnekeur, VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. Wanneer de zon amper schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dat geval is er de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit product zorgt voor warm tapwater en een warme woning. Dit systeem bestaat uit zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment springt de CV-brander bij. In de basis een rendabele oplossing voor grote woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor woningen met een grote vraag naar warm water. Door dalende prijzen, ISDE subsidie, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Lansingerland. De (zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk hebben we nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor een warm-water buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De actuele kosten zonneboiler Lansingerland liggen tussen de €2475 en €3800, met installatie inclusief. Het systeem kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het totale kostenplaatje wordt gebudgetteerd middels het aantal zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat voor warm water, het onderhoud en de installatie prijzen. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. Op deze pagina ontdek je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees je voor velerlei omstandigheden de totaalprijs en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. Gemiddeld gezien is het verbruik plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In principe is het zo: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Omgerekend €80 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). De gasprijs stijgt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.625€45
100 liter2€2.775 – €3.075€100
200 liter2€3.275 – €4.000€140
300 liter3€4.600 – €5.400€160
zonneboiler-kopen-lansingerland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

  1. Persoonlijke gegevens

    Denk aan jouw adres, naam en contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie de informatie verzonden moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

  2. Stroom- en gasverbruik invullen

    Het is belangrijk om na te gaan hoeveel gas & elektra er verbruikt wordt. Door het verbruik kan de vakman een goed advies geven.

  3. Beschrijf het huis

    Beschrijf de woning. Denk aan woonoppervlakte in m2 en welke isolatie er is aangebracht. Relevant is ook het type dak en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

  4. Geef aan wat de wensen zijn

    Wat heb je precies in gedachten? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie met zonnepanelen en ketel? Verstrek ook details over welke duurzame warmtebronnen eventueel al zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

  5. Offertes opvragen

    Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verzend het formulier. Je ontvangt snel een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Lansingerland (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze werd in 2017 uitgebreid. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan een verzoek indienen. Via het RVO platform download u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle installaties die daarin genoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen tussen de €875 tot €1550. Let op de volgende regels:

  • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
  • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een betaalbewijs
  • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Lansingerland

  • Hetzonneboilerhuis (set 50 +SO.500), vermogen 2305 [KW], €1567 subsidie.
  • Clima XL BV (Quantum Pro+ 500 PAWT), vermogen 2356 [KW], €1602 subsidie.
  • Econo (M36HPCPC-150-HHB0), vermogen 3069 [KW], €2087 subsidie.

In aanvulling op de landelijke subsidie biedt de gemeente Lansingerland een speciale duurzaamheidslening of regeling. Ga naar www.lansingerland.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Lansingerland aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Op dat moment is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor de aansturing van de verwarming (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Verder zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Lansingerland!

  • Een warmtepomp: ontneemt warmte uit onder andere de bodem of lucht.
  • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
  • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in de kamer. Prima als bijverwarming.
  • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte wordt geleverd door o.a. industriële ondernemingen. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente