Zonneboiler Midden-Delfland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Midden-Delfland? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bespaart pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door 2 aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker lees je omvangrijke adviezen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Midden-Delfland.

zonneboiler systeem installeren in 2636

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4400.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €950.
 • Een doorsnee gezin in Midden-Delfland stookt 1210 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 12%. Dat komt overeen met leuke kostenbesparing van wel €120 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMidden-Delfland
Postcode2636
Netnummer015 (+3115)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Midden-Delfland vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de basisverwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kies voor zeker, en selecteer een competente zonneboiler installateur in Midden-Delfland! Geholpen door de zonneboiler-vergelijker achterhaal je gemakkelijk een vakbekwame installateur uit de buurt. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Midden-Delfland. Of klik door naar de website kvinl.nl voor een database met competente installatiebedrijven uit jullie streek. Hieronder ontdek jij een aantal tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Wees scherp op reviews en relevante keurmerken. Bekijk eens Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om water op te warmen. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Via warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Middels het leidingstelsel gaat de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Wanneer de zon amper schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In zo’n geval is er de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en uiteraard centrale verwarming. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment is de CV-brander nodig. Voornamelijk aantrekkelijk voor bovengemiddelde woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huishoudens die veel warm water uit de kraan halen. Omwille van scherpe prijzen, hoge tegemoetkomingen, een mooie besparing op energiekosten en minder uitstoot van CO-2 zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Midden-Delfland. Dit apparaat is goed te combineren met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Uiteraard is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Daarnaast is er nog een warm-water buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er oplossingen het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De kosten zonneboiler Midden-Delfland fluctueren tussen de €2900 en €3350, inclusief installeren. Het product heeft een typische levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de specificaties van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten van het installatiebedrijf. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een royale subsidie. Hierna lees jij hierover meer info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave check jij voor verschillende situatiesde aanschafprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. Experts zeggen vaak: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €90 per jaar (energieprijzen april 2024). De gasprijs stijgt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.575€70
100 liter2€2.925 – €3.125€90
200 liter2€3.150 – €4.000€115
300 liter3€4.550 – €5.000€150
zonneboiler-kopen-midden-delfland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dit zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Daarmee weten we naar wie de productinfo verzonden mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is essentieel om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit en gas er verbruikt wordt. Middels deze info kan de specialist een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Van belang zijn leefruimte (m2) en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur het formulier. Jij krijgt zeer binnenkort een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Midden-Delfland (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is in 2017 verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Op de website van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle merken en modellen. Alle merken die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies variëren van €500 tot wel €1750. Let op de volgende regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Midden-Delfland

 • Hetzonneboilerhuis (set 100 + HYG1.800 okoline-profi), vermogen 3912 [KW], €2660 subsidie.
 • Daikin (EKS(V)(H)26P/(V)(H)26Px2 -EHS(H)(X)(B)08P50B(**)D), vermogen 1912 [KW], €1600 subsidie.
 • Trendy Eco (2x vlakke plaat 2.15 + 1000L Hygiëneboiler), vermogen 1729 [KW], €1176 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOhanteert de gemeente Midden-Delfland soms een extra tegemoetkoming. Zie www.middendelfland.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Midden-Delfland aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Eveneens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Midden-Delfland!

 • De warmtepomp: haalt warmte via de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in de kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. productiebedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente