Zonneboiler Bodegraven-Reeuwijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Bodegraven-Reeuwijk? Dankzij het zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame product bestaat in de basis uit twee delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water voorraad buffersysteem. Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker tref je toepasbare informatie aangaande een zonneboiler kopen in Bodegraven-Reeuwijk.

zonneboiler systeem installeren in 2415

 • Een zonneboiler is een handige manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4900.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1200.
 • Een alledaags gezin in Bodegraven-Reeuwijk stookt 1440 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 10%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €90 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBodegraven-Reeuwijk
Postcode2415
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een zonneboiler installateur in Bodegraven-Reeuwijk vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies voor een erkende zonneboiler installateur in Bodegraven-Reeuwijk! Via onze vergelijker bekijk je moeiteloos een vakbekwame installateur uit de omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Of ga naar de website Qbis.nl voor een overzicht met geschikte installatiebedrijven uit jouw provincie. In onderstaande box achterhaal jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Kijk goed na ervaringen van anderen en voorwaarden (keurmerken). Denk aan Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de warmte van de zon kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door het gesloten systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat voor warm tapwater. In het najaar wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Geen nood, dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame systeem wordt gebruikt voor heet water in huis en een warme woning. Dit milieuvriendelijke product houdt in: geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? Op deze momenten heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bijzonder toepasbaar op grotere huizen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen met een hoog warmwater-gebruik. Vanwege lagere prijzen, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en gereduceerde CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Bodegraven-Reeuwijk. Deze setup wordt soms ook geïntegreerd met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Allereerst moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Uiteraard heb je ruimte nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor het buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De verwachte kosten zonneboiler Bodegraven-Reeuwijk liggen tussen de €2600 en €3300, met installatie inclusief. Dit duurzame systeem heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. De prijs komt tot stand door het type zonnecollectors, de specificaties van een warm-water voorraad buffersysteem, en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een mooie subsidie. In het volgende kopje lees je een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de onderstaande weergave bekijk jij voor verschillende mogelijkheden de investering en een raming van de potentiële besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan stijgt het rendement. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Vuistregel: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €120 per jaar (energieprijzen april 2024). Gas wordt duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Vat inhoudAantal collectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.500€40
100 liter2€2.950 – €3.200€90
200 liter2€3.150 – €3.950€140
300 liter3€4.450 – €5.400€155
zonneboiler-kopen-bodegraven-reeuwijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Denk aan adres en contactgegevens. Op die manier komen wij erachter naar wie de informatie aangeleverd moet worden. Wat volgt is een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is belangrijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas en elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Aan de hand van deze informatie kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Huistypering

  Specificeer type woning. Bijvoorbeeld de inhoud en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is wat voor dak het huis heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of juist met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Omschrijf daarnaast welke andere systemen aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt binnen een week een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Bodegraven-Reeuwijk (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze subsidie is in 2017 extra gestimuleerd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan een verzoek indienen. Via het RVO platform treft u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle systemen op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €975 tot €1175. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de betaling is door jou gedaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Bodegraven-Reeuwijk

 • CV Totaal Noord (CPC36 300L CV + Tap), vermogen 2822 [KW], €1919 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 200 BSV), vermogen 984 [KW], €669 subsidie.
 • Vaillant (VIH SW 500 + VMS 70 + 4x VFK 155 H), vermogen 3303 [KW], €2246 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau faciliteert de gemeente Bodegraven-Reeuwijk mogelijk nog een extra vergoeding. Surf naar www.bodegraven-reeuwijk.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Bodegraven-Reeuwijk aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarbij kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Bodegraven-Reeuwijk!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit bijv. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een afgebakende plek in huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. productiebedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente