Zonneboiler Driebruggen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Driebruggen? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door twee zaken: natuurlijk een zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. D.m.v. de zonneboiler-vergelijker ontdek jij actuele adviezen over een zonneboiler kopen in Driebruggen.

zonneboiler systeem installeren in 3465

 • Een zonneboiler is een handige manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2600.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1600.
 • Een standaard woning in Bodegraven-Reeuwijk gebruikt 1440 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 19%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €95 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBodegraven-Reeuwijk
Postcode3465
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een zonneboiler installateur in Driebruggen vergelijken

Het grootste deel van een gemiddelde energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom een kater achteraf, en zoek naar een geschikte zonneboiler installateur in Driebruggen! D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl bekijk je eenvoudig een betrouwbare installateur in jouw eigen woonplaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Of benader kvinl.nl waar je een database treft met competente installatiebedrijven uit jullie streek. In onderstaande box check je enkele tips waar je op moet letten.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Zo’n systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Wees scherp op ervaringen van anderen en certificaten en keurmerken. Dit zijn o.a. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Via warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door middel van het modulaire systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Wanneer de zon amper schijnt is de werking niet optimaal. Gelukkig springt de naverwarmer bij (de HR-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De dergelijke zonneboiler combiketel is een koppeling van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product draagt zorg voor jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Het product wordt gevormd door een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? In zo’n geval springt de CV-brander bij. In de basis een rendabele oplossing voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor woningen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. lage winkelprijzen, hoge tegemoetkomingen, een lagere energierekening en minder uitstoot van CO-2 gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Driebruggen. Dit systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als eerste moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Ook moet je rekening houden met het buffervat voor warm tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Hedendaags zijn er systemen met een voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De verwachte kosten zonneboiler Driebruggen liggen tussen de €2525 en €3250, inclusief installeren. Dit systeem kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. De prijs wordt gebudgetteerd middels het soort zonnecollectoren, de omvang vanhet voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een mooie subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl check jij uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende schema check je voor een aantal gevallen de aanschafprijzen en een schatting van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Gemiddeld gezien is het verbruik ongeveer 50 liter per persoon. In de basis zeggen we: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €130 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatCollectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.500€55
100 liter2€2.900 – €3.100€85
200 liter2€3.250 – €3.900€135
300 liter3€4.400 – €5.300€170
zonneboiler-kopen-driebruggen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Het betreft voor- en achternaam + contactgegevens. Op die manier weten we naar wie de specificaties toegezonden moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is makkelijk om na te gaan hoeveel elektra en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Via het verbruik kan de expert een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en leeftijd woning / mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het type dak en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combi met ketel en zonne-energie? Omschrijf daarnaast welke duurzame energiebronnen er beschikbaar zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. U krijgt z.s.m. een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Driebruggen (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Dit is 2 jaar geleden verbreed. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle installaties die daarin genoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €400 tot €1625. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Driebruggen

 • Hetzonneboilerhuis (set 90 + HYG1.1000 okoline-profi), vermogen 3862 [KW], €2626 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 75 + SO.500), vermogen 3344 [KW], €2274 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 1-24 CPC met spiegel), vermogen 2042 [KW], €1389 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOverschaft de gemeente Bodegraven-Reeuwijk een groene lening of kleine subsidie. Check www.bodegraven-reeuwijk.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Driebruggen aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor de aansturing van de verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Bovendien kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Driebruggen!

 • De warmtepomp: wint warmte uit o.a. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een afgebakende plek in huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Maakt gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!