Zonneboiler Haarzuilens

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Haarzuilens? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door 2 delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Door middel van onze website vind jij omvangrijke raadgeving over een zonneboiler kopen in Haarzuilens.

zonneboiler systeem installeren in 3455

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2700.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1500.
 • Een alledaags gezin in Utrecht verbruikt 760 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 18%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €160 per jaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrecht
Postcode3455
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M3760 M3
Stroomverbruik kWh2500 kWh
Gemiddelde energierekening€105,00

Een zonneboiler installateur in Haarzuilens vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een geschikte zonneboiler installateur in Haarzuilens! Met behulp van onze website achterhaal je zonder problemen een betrouwbare installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente Utrecht. Of probeer de website Qbis.nl waar je een database treft met competente installateurs uit de buurt. Hieronder check je een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Houd ook rekening met reviews en eventuele keurmerken. Onder andere Solar Keymark, VCA, Zonnekeur, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om warm tapwater te realiseren. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Via warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door middel van het leidingstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat. Wanneer de zon amper schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (meestal de CV-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit systeem draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Dit systeem wordt gevormd door een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er maar weinig zonlicht? In een dergelijke situatie vult de CV-brander het gat op. Met name aantrekkelijk voor grote gezinnen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Omwille van scherpe prijzen, hoge subsidies, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Haarzuilens. Deze installatie werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Uiteraard moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard heb je een plekje nodig voor een voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er oplossingen een warm-water buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Haarzuilens schommelen tussen de €2675 en €3950, met installatie. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, de grootte van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op zonneboilerrevolutie.nl ontdek je hoe dit precies zit.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees jij voor velerlei omstandigheden de aanschafprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan stijgt het rendement. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Experts zeggen vaak: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is plus minus €140 per jaar (gasprijzen juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.150 – €2.550€40
100 liter2€2.800 – €3.075€95
200 liter2€3.275 – €3.950€125
300 liter3€4.575 – €5.000€175
zonneboiler-kopen-haarzuilens

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig komen wij erachter naar wie de betreffende informatie aangeleverd zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel gas & elektra er verbruikt wordt. Aan de hand van het energieverbruik kan de vakman een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huisomschrijving

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Van belang zijn leefruimte (m2) en staat van isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor dak het huis heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef uw wensen door

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Benoem ook welke alternatieve energiesystemen er geplaatst zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op verstuur. U krijgt zeer binnenkort een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Haarzuilens (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze subsidie is recentelijk uitgebreid. Iedereen die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle zonneboilers. Alle types die benoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €975 tot €1075. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Haarzuilens

 • Hetzonneboilerhuis (set 60 +SO.500), vermogen 3506 [KW], €2384 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (Set 90 + HYG1K.500 A+ isolatie), vermogen 3838 [KW], €2610 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 2-24 HPC), vermogen 2320 [KW], €1578 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie verstrekt de gemeente Utrecht mogelijkerwijs een speciele lening. Ga naar www.utrecht.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Haarzuilens aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Haarzuilens!

 • Warmtepomp: haalt warmte via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een afgebakende plek in huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. een fabriek. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!