Zonneboiler De Meern

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in De Meern? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bespaart grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat in de basis uit 2 zaken: de zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Door gebruik te maken van onze website vind jij veelzijdige gegevens aangaande een zonneboiler kopen in De Meern.

zonneboiler systeem installeren in 3453

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4300.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1000.
 • Een gemiddeld gezin in Utrecht gebruikt 760 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 15%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €90 per jaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrecht
Postcode3453
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M3760 M3
Stroomverbruik kWh2500 kWh
Gemiddelde energierekening€105,00

Een zonneboiler installateur in De Meern vergelijken

Een steeds groter deel van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm tapwater. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies altijd een geschikte zonneboiler installateur in De Meern! Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je eenvoudig een vakbekwame installateur in jouw eigen woonplaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket in de gemeente Utrecht. Of probeer Qbis.nl waar je een database treft met ervaren installatiebedrijven in de buurt. Hieronder tref jij een aantal tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijk systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Wees scherp op verhalen van andere klanten en voorwaarden (keurmerken). Je kunt denken aan VCA, Solar Keymark, KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. het leidingsysteem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat voor warm tapwater. Wanneer de zon amper schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de HR-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het systeem regelt je tapwaterbehoefte en uiteraard centrale verwarming. Deze installatie houdt in: een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. Zeker aantrekkelijk voor grotere huizen die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen die veel warm water uit de kraan halen. Wegens aantrekkelijke prijzen, aanlokkelijke subsidies, een significante afname van het gasverbruik en lagere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in De Meern. Dit apparaat wordt soms ook geïntegreerd met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als eerste is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn 2 – 5 m2 groot, dat bedekt dus niet een heel dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Verder is er nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Hedendaags zijn er systemen met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler De Meern fluctueren tussen de €2400 en €4400, waarbij installatie is inbegrepen. Het product heeft een typische levensduur van maximaal 30 jaar. De prijs wordt vastgesteld door het soort zonnecollectoren, het volume van een warm-water voorraad buffersysteem, de plaatsingskosten en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een aantrekkelijke subsidie. In het volgende kopje bekijk je meer specificaties.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hierna vind je voor diverse gevallen de investering en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit komt neer op €160 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.625€45
100 liter2€2.825 – €3.050€75
200 liter2€3.275 – €3.950€125
300 liter3€4.400 – €5.250€155
zonneboiler-kopen-de-meern

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Denk aan naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de specificaties verstuurd zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is nodig om inzicht te hebben in hoeveel stroom & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Op basis van deze info kan de specialist een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort woning

  Definieer uw woning eigenschappen. Denk aan de omvang en de isolatiewaarden. Vul dit ook aan met het dak (plat of schuin) te omschrijven en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook welke duurzame energiebronnen er in de woning zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur het formulier. Jij ontvangt zo spoedig mogelijk een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in De Meern (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming werd in 2017 extra gestimuleerd. Iedere consument die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle merken en modellen. Alle systemen die staan op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €475 tot €1375. Let op de volgende regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in De Meern

 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + HYG1K.500), vermogen 3089 [KW], €2101 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (Set 75 + HYG1K.500 A+ isolatie), vermogen 3731 [KW], €2537 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 3-24 HPC), vermogen 3700 [KW], €2516 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling biedt de gemeente Utrecht een groene lening of kleine subsidie. Check www.utrecht.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte De Meern aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Op dat moment is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet in de verwarming van de woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt wel meer stroom. De elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Bovendien vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in De Meern!

 • Warmtepomp: onttrekt energie uit bijvoorbeeld ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!