Zonneboiler Polsbroek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Polsbroek? Door middel van een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit 2 delen: natuurlijk een zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Geholpen door deze pagina lees jij toepasbare adviezen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Polsbroek.

zonneboiler systeem installeren in 3415

 • Een zonneboiler is een populaire manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4900.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1400.
 • Een gemiddeld huishouden in Lopik verbruikt 1550 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 20%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €145 per jaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteLopik
Postcode3415
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Polsbroek vergelijken

Het grootste deel van onze energierekening is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies altijd een geschikte zonneboiler installateur in Polsbroek! Geholpen door onze tool achterhaal je gemakkelijk een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. Daarnaast bestaat er het speciale Energieloket van de gemeente Lopik. Of bezoek de website Qbis.nl voor actuele overzichten met eerlijke installateurs uit de buurt. Verderop achterhaal jij verschillende tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijke installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op klantervaringen en eventuele keurmerken. Je kunt denken aan VCA, Zonnekeur, Solar Keymark, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door het buizensysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In het najaar wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (de gasketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een integratie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. De installatie zorgt voor het warme water en verwarming (CV-installatie). Deze milieuvriendelijke installatie behelst een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? Dan vult de CV-brander het gat op. Met name eenvoudig toe te passen voor bovengemiddelde woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor mensen met een hoog warmwater-gebruik. Door beperkte aanschafkosten, hoge tegemoetkomingen, een interessante besparing en lagere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Polsbroek. De (zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als randvoorwaarde moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn niet heel groot (max 5 m2), ze bedekken dus niet het hele dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Daarnaast hebben we nog een warm-water voorraad buffersysteem. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er constructies met het voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Polsbroek fluctueren tussen de €2400 en €3250, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke systeem hoort mee te gaan voor gemiddeld 20-30 jaar. Het totale kostenplaatje komt tot stand door het type zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat voor heet water (buffervat), de montage en installatiekosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een mooie subsidie. Op deze pagina check jij hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende schema tref je voor verscheide situatiesde geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Gemiddeld gezien is het verbruik 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €100 per jaar (gasprijzen juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatCollectorenGemiddelde prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.625€65
100 liter2€2.825 – €3.075€90
200 liter2€3.125 – €3.800€110
300 liter3€4.450 – €5.350€180
zonneboiler-kopen-polsbroek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Het betreft jouw adres, naam en contactgegevens. Zo is het duidelijk naar wie de info verstuurd kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is handig om een indicatie te hebben van hoeveel elektra & gas er verbruikt wordt. Met behulp van deze gegevens kan het betreffende bedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningtypering

  Beschrijf de woning. Het betreft leefruimte (m2) en de mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een systeem met CV-ketel en panelen? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er beschikbaar zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op de versturen-knop. U ontvangt snel een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Polsbroek (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit is twee jaar geleden verbreed. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Via RVO.nl staat een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle merken die staan op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €575 tot wel €1275. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Polsbroek

 • Hetzonneboilerhuis (set 50 +SO.400), vermogen 2292 [KW], €1559 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (Set 60 + HYG1K.400 A+ isolatie), vermogen 3529 [KW], €2400 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 4-24 HPC), vermogen 3889 [KW], €2645 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOhanteert de gemeente Lopik een groene lening of kleine subsidie. Ga naar www.lopik.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Polsbroek aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet jou van een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Polsbroek!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie middels de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in de kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte wordt geleverd door bijv. productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!