Zonneboiler Wijngaarden

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Wijngaarden? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat in de basis uit twee zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. D.m.v. onze website ontdek jij waardevolle info die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Wijngaarden.

zonneboiler systeem installeren in 3366

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3400.
 • Subsidies lopen op tot wel €1450.
 • Een doorsnee gezin in Molenwaard gebruikt 1420 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 11%. Dit draait uit op een aantrekkelijke kostenbesparing tot €145 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode3366
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Wijngaarden vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Wijngaarden! Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker achterhaal je eenvoudig een goede installateur in jouw eigen regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket, een initiatief van de gemeente Molenwaard. Of surf naar Qbis.nl voor een overzicht met professionele installateurs uit de gemeente. Onderstaand bekijk jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Controleer ook op referenties en voorwaarden (keurmerken). Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de warmte van de zon en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Aan de hand van het gesloten systeem volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water voorraad buffersysteem. Van november tot en met februari wordt het water niet warm genoeg. In dit scenario springt de naverwarmer bij (de gasketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem draagt zorg voor jouw sanitaire water en de centrale verwarming. Het product bevat o.a. geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? Op deze momenten springt de CV-brander bij. In de basis aantrekkelijk voor grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor consumenten met een grote vraag naar warm water. Omwille van beperkte aanschafkosten, aantrekkelijke subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder uitstoot van CO-2 neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Wijngaarden. De (zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Uiteraard heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn niet heel groot (max 5 m2), dat bedekt dus niet een heel dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Tevens is er nog het buffervat voor warm tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor warm water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Wijngaarden liggen tussen de €2650 en €4350, met montage. Deze installatie heeft een geschatte levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels het soort zonnecollectoren, de capaciteit van het voorraadvat voor warm water, het onderhoud en de installatie prijzen. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een interessante subsidie. Op onze website ontdek je hoe dit precies zit.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hierna vind je voor een paar situatiesde totaalprijs en gemiddelde besparing per jaar. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe meer je netto gaat besparen. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. We hanteren standaard: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €175 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.575€55
100 liter2€2.925 – €3.000€85
200 liter2€3.100 – €3.850€130
300 liter3€4.550 – €5.200€155
zonneboiler-kopen-wijngaarden

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Van belang zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Zodanig is het helder naar wie de informatie aangeleverd kan worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is nodig om een indicatie te hebben van hoeveel gas + stroomhet huis per jaar nodig heeft. Geholpen door deze data kan het betreffende bedrijf een goed advies geven.

 3. Beschrijf het huis

  Specificeer type woning. Het betreft de inhoud en de mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook wat voor dak het huis heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een systeem met CV-ketel en panelen? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op de versturen-knop. U ontvangt binnen een week een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Wijngaarden (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling werd jaren geleden uitgebreid. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Via het RVO platform is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle zonneboilers. Alle installaties die worden genoemd bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen tussen de €900 tot wel €1050. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Wijngaarden

 • Hetzonneboilerhuis (set 40 +SO.300), vermogen 2171 [KW], €1476 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (Set 45 + HYG1K.400 A+ isolatie), vermogen 2284 [KW], €1553 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 2-24 CPC met spiegel), vermogen 3584 [KW], €2437 subsidie.

In aanvulling op de landelijke subsidie hanteert de gemeente Molenwaard een speciale lokale tegemoetkoming. Doorzoek www.gemeentemolenwaard.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Wijngaarden aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Eveneens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Wijngaarden!

 • De warmtepomp: wint warmte uit o.a. de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een klein gedeelte van een kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Maakt gebruik van restwarmte van plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!