Zonneboiler s-Gravendeel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in s-Gravendeel? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bespaart grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Het systeem wordt gevormd door 2 onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Middels zonneboilerrevolutie.nl check jij toepasbare gegevens aangaande een zonneboiler kopen in s-Gravendeel.

zonneboiler systeem installeren in 3295

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4900.
 • De subsidies lopen op tot €850.
 • Een doorsnee huishouden in Binnenmaas gebruikt 1350 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 20%. Dit draait uit op een mogelijk besparing van wel €135 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBinnenmaas
Postcode3295
Netnummer078 (+3178)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in s-Gravendeel vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm tapwater. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in s-Gravendeel! Via zonneboilerrevolutie.nl vind je snel een vakbekwame installateur die werkt in jullie regio. Informeer ook eens bij het Energieloket gemeente Binnenmaas. Of check de website Qbis.nl voor een schema met goede installatiebedrijven in de buurt. Verderop vind jij verschillende tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Zo’n systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt zonne-energie om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door de zonneschijn wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door middel van het leidingstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de koudere maanden wordt het water niet warm genoeg. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de gasketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De dergelijke zonneboiler combiketel is een integratie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het systeem is geschikt voor warm tapwater (douche, keuken) en aangename temperaturen (CV). De installatie wordt gevormd door een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? In dat geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bovenal eenvoudig toe te passen voor grote woningen die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten die veel warm water uit de kraan halen. Door dalende prijzen, aantrekkelijke subsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in s-Gravendeel. Deze setup is goed te combineren met een warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de eerste plaats heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Natuurlijk moet je rekening houden met het voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit moment zijn er oplossingen het buffervat t.b.v. verwarmd water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De verwachte kosten zonneboiler s-Gravendeel liggen tussen de €2750 en €3050, met monteren & installeren. Deze duurzame installatie heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door het aantal zonnecollectors, de capaciteit van het buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een mooie subsidie. In het volgende kopje vind je hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende schema lees jij voor verschillende mogelijkheden de kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe meer je netto gaat besparen. Houd rekening met een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. We hanteren standaard: een familie met 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat komt neer op €55 per jaar (energieprijzen juli 2024). Het gastarief gaat toenemen, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Vat inhoudCollectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.600€40
100 liter2€2.775 – €3.075€105
200 liter2€3.150 – €3.950€115
300 liter3€4.525 – €5.250€185
zonneboiler-kopen-s-gravendeel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn adres en contactgegevens. Op die manier komen wij erachter naar wie de specificaties verstuurd mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is makkelijk om te weten hoeveel gas & elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Aan de hand van deze data kan het installatiebedrijf een goed advies geven.

 3. Type huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Bijvoorbeeld woonoppervlak en leeftijd woning / mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een systeem met CV-ketel en panelen? Vertel ook welke alternatieve energiesystemen er in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verzend het formulier. U krijgt zo spoedig mogelijk een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in s-Gravendeel (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Dit is recentelijk uitgebreid. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform treft u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle artikelen die beschreven staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies wisselen tussen de €750 tot wel €1275. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in s-Gravendeel

 • Hetzonneboilerhuis (set 30 + HYG1K.300), vermogen 1591 [KW], €1082 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (Set 35 + HYG1K.300 A+ isolatie), vermogen 2120 [KW], €1442 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 3-24 HPC), vermogen 3716 [KW], €2527 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO geeft de gemeente Binnenmaas een speciale duurzaamheidslening of regeling. Doorzoek www.binnenmaas.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte s-Gravendeel aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in s-Gravendeel!

 • De warmtepomp: haalt energie door gebruik te maken van de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een geselecteerde positie in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte wordt geleverd door o.a. industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!