Zonneboiler Klaaswaal

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Klaaswaal? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart circa de helft op je kosten voor warm water. De installatie bestaat in de basis uit twee aspecten: natuurlijk een zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door gebruik te maken van deze website ontdek jij bruikbare raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Klaaswaal.

zonneboiler systeem installeren in 3286

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4000.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €800.
 • Een doorsnee huishouden in Cromstrijen stookt 1350 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 15%. Oftewel, een mogelijk besparing van wel €160 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteCromstrijen
Postcode3286
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Klaaswaal vergelijken

Het grootste deel van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en om water op te warmen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een geschikte zonneboiler installateur in Klaaswaal! Met behulp van deze website vind je simpel en snel een erkende installateur in jouw eigen regio. Tevens kun je terecht bij het speciale Energieloket van de gemeente Cromstrijen. Of ga naar de website echteinstallateur.nl waar je een database treft met vakbekwame installatiebedrijven uit de buurt. Verderop achterhaal je een aantal tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Check ook op reviews en relevante keurmerken. Onder andere Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Via het leidingsysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de koudere maanden is de werking niet optimaal. In dat geval springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Deze zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie is toepasbaar voor je tapwaterbehoefte en een warme woning. Dit product bestaat uit zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er maar weinig zonlicht? Op deze momenten zorgt de CV-brander voor de rest. Bovenal interessant voor grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen die relatief veel warm water gebruiken. Dankzij dalende prijzen, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Klaaswaal. Een zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Uiteraard is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Ook heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor warm water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit moment zijn er installaties met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De actuele kosten zonneboiler Klaaswaal variëren tussen €2650 en €3600, waarbij installatie is inbegrepen. Deze installatie heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, de omvang vanhet buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een mooie subsidie. Op deze pagina check jij een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind jij voor velerlei mogelijkheden de geschatte kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Experts zeggen vaak: een familie met 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is circa €100 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). De gasprijs stijgt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.500€55
100 liter2€2.900 – €3.025€95
200 liter2€3.125 – €3.800€115
300 liter3€4.525 – €5.150€155
zonneboiler-kopen-klaaswaal

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn adres en contactgegevens. Zo is het helder naar wie de benodigde info verzonden kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel gas + elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Op basis van deze gegevens kan het installatiebedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf het huis

  Beschrijf uw huis. Denk aan de grootte en wat er aan isolatie is gedaan. Vul dit ook aan met wat voor dak het huis heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan welke CO-2 besparende producten er voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. Er volgt z.s.m. een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Klaaswaal (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze subsidie is twee jaar geleden extra gestimuleerd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) kan men een apparatenlijst vinden met beschikbare modellen. Alle apparaten die benoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies variëren van €975 tot €1325. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Klaaswaal

 • Hetzonneboilerhuis (set 25 + SO.200), vermogen 1801 [KW], €1225 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (Set 30 + HYG1K.300 A+ isolatie), vermogen 2013 [KW], €1369 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 1-24 CPC met spiegel), vermogen 2076 [KW], €1412 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente Cromstrijen soms een extra tegemoetkoming. Surf naar www.cromstrijen.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Klaaswaal aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarbij kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Klaaswaal!

 • De warmtepomp: genereert energie uit bijvoorbeeld de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!