Zonneboiler Zuid-Beijerland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Zuid-Beijerland? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat in de basis uit 2 toepassingen: de zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Via onze tool lees jij waardevolle gegevens over een zonneboiler kopen in Zuid-Beijerland.

zonneboiler systeem installeren in 3284

 • Een zonneboiler is een populaire manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3700.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1550.
 • Een alledaags huishouden in Korendijk gebruikt 1410 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 14%. Concreet: een flinke geldbesparing van wel €105 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKorendijk
Postcode3284
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Zuid-Beijerland vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom gedoe, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Zuid-Beijerland! Door middel van deze website ontdek je verrassend eenvoudig een betrouwbare installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het speciale Energieloket van de gemeente Korendijk. Of benader de website kvinl.nl voor een database met vakbekwame installateurs in de regio. In de volgende paragraaf ontdek je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijke installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Kijk goed na ervaringen van anderen en voorwaarden (keurmerken). Bijvoorbeeld Zonnekeur, Sterkin, KviNL, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Gebruikmakend van het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water buffervat. In de koudere maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze installatie zorgt voor je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Het product heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? In die situatie springt de CV-brander bij. Zeker eenvoudig toe te passen voor huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor mensen die veel warm water gebruiken. Als gevolg van aantrekkelijke prijzen, aanlokkelijke subsidies, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Zuid-Beijerland. De (zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Allereerst heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Uiteraard heb je een plekje nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. In mei 2024 zijn er oplossingen het voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De geschatte kosten zonneboiler Zuid-Beijerland zitten gemiddeld tussen €2400 en €3300, inclusief plaatsing. Deze milieuvriendelijke installatie gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. De prijs komt tot stand door de zonnecollector specificaties, de capaciteit van een warm-water buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een stukje subsidie. Op deze pagina check je uitgebreide info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave check je voor meerdere voorbeeldsituaties de investering en een raming van de potentiële besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Experts zeggen vaak: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit komt neer op €115 op jaarbasis (gasprijs mei 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.650€55
100 liter2€2.775 – €3.075€90
200 liter2€3.225 – €3.975€115
300 liter3€4.450 – €5.350€165
zonneboiler-kopen-zuid-beijerland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We vragen om naam, adres + contactgegevens. Zo weten wij ook naar wie verdere info toegezonden zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is van belang om te weten hoeveel elektra + gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Door het energieverbruik kan de deskundige een beter voorstel doen.

 3. Type woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Je kunt denken aan aantal kamers en leeftijd woning / mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef uw wensen door

  Naar welke opties kijk je specifiek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combiketel inclusief zonnepanelen? Benoem ook welke andere systemen beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt zeer binnenkort een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Zuid-Beijerland (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling is 2 jaar geleden uitgebreid. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Op RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met beschikbare modellen. Alle installaties die beschreven staan doen mee met de regeling. De subsidies variëren van €475 tot wel €1125. Wel zijn er een aantal regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Zuid-Beijerland

 • Solarbayer (CPC 18 NERO – Paket 3 + SKL 500), vermogen 3079 [KW], €2094 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (Set 25 + HYG1K.300 A+ isolatie), vermogen 1871 [KW], €1272 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 1-30 HPC), vermogen 2047 [KW], €1392 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Korendijk soms een extra tegemoetkoming. Zie www.korendijk.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Zuid-Beijerland aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? In deze situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Zuid-Beijerland!

 • De warmtepomp: haalt warmte uit o.a. de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!