Zonneboiler Mijnsheerenland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Mijnsheerenland? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke systeem kent 2 aspecten: de zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Via deze website lees je bruikbare gegevens m.b.t. een zonneboiler kopen in Mijnsheerenland.

zonneboiler systeem installeren in 3271

 • Een zonneboiler is een interessante manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3000.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1050.
 • Een doorsnee huishouden in Binnenmaas stookt 1350 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 11%. Dit betekent een flinke geldbesparing van wel €70 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBinnenmaas
Postcode3271
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Mijnsheerenland vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de basisverwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom een kater achteraf, en kies voor een professionele zonneboiler installateur in Mijnsheerenland! Door middel van deze website check je snel een professionele installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket in de gemeente Binnenmaas. Of klik door naar de website kvinl.nl voor een database met vakbekwame installateurs in de regio. Bijgaand check je belangrijke zaken.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op reviews en kleine lettertjes (certificaten). Bekijk eens Sterkin, KviNL, VCA, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water op te warmen. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het buizensysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Wanneer de zon amper schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame systeem draagt zorg voor het warme water en een warme woning. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? In een dergelijke situatie regelt de CV-brander de rest. Met name toepasbaar op grote woningen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Als gevolg van beperkte aanschafkosten, hoge tegemoetkomingen, een significante afname van het gasverbruik en bewustere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Mijnsheerenland. Deze oplossing is goed te combineren met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als eerste moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. In aanvulling daarop heb je een plekje nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er oplossingen het voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler Mijnsheerenland fluctueren tussen de €2400 en €3300, met montage. De installatie gaat normaal gesproken mee voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op de grootte van de zonnecollectors, het volume van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten van het installatiebedrijf. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een stukje subsidie. Op deze pagina lees jij meer specificaties.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de tabel hieronder tref je voor verscheide mogelijkheden de geschatte kosten en besparing op jaarniveau. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe meer je netto gaat besparen. Een regulier huishouden verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. Vuistregel: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €170 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatCollectorenGeschatte kosten Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.150 – €2.625€60
100 liter2€2.825 – €3.125€85
200 liter2€3.300 – €3.950€130
300 liter3€4.600 – €5.300€165
zonneboiler-kopen-mijnsheerenland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  In de basis zijn dit adres en contactgegevens. Op die manier is het helder naar wie de benodigde info aangeleverd kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is handig om boven water te krijgen hoeveel stroom en gas de woning per jaar verbruikt. Met het energieverbruik kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Woningomschrijving

  Verstel details over uw huis. Het betreft leefruimte (m2) en de mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of juist een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Benoem ook welke duurzame warmtebronnen beschikbaar zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur het formulier. Er volgt snel een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Mijnsheerenland (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze is recentelijk verder verhoogd. Iedere Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via het RVO platform kan men een apparatenlijst vinden met daarop alle systemen. Alle producten die benoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen tussen de €750 tot €1600. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Mijnsheerenland

 • CV Totaal Noord (CPC42 500L CV + Tap), vermogen 2999 [KW], €2039 subsidie.
 • Zizon (Blue 2-200 PV uitvoering), vermogen 1539 [KW], €1047 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 2-24 CPC met spiegel), vermogen 3621 [KW], €2462 subsidie.

In aanvulling op deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente Binnenmaas een groene lening of kleine subsidie. Check www.binnenmaas.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Mijnsheerenland aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je stroomverbruik stijgt. Je stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Verder zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Mijnsheerenland!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte a.d.h.v. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. lokale industrie. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!